Koronavírus: újabb 48 beteg és 12 halott itthon

Szerdán újabb 48 koronavírus-fertőzöttet és 12 áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírust. Csütörtök reggelre tehát 2775-re nőtt az itthon beazonosított fertőzöttek száma - olvasható a koronavirus.gov.hu tájékoztatójában. A hazai áldozatok száma pedig - újabb 12 halottal - 312-re nőtt. A legutóbbi elhunytak mindegyike 70 év feletti krónikus beteg volt.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozat, koronavírus kórház
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozat, koronavírus kórház

Csaknem 1000 beteg a kórházakban

Jelenleg 998 koronavírusos beteg fekszik kórházban, közülük 54-en művi lélegeztetésre szorulnak. Ám emellett már 581-en térhettek haza gyógyultan a koronavírus-járvány hazai kezdete óta.

Koronavírus: ezért fontos az országos szűrés - a részletekért kattintson ide!

A legtöbb fertőzött egyébként továbbra is Budapesten van: a fővárosban már 1368 regisztrált esetről tudnak. A megyék közül pedig Pest és Fejér megyét érinti a leginkább a koronavírus-járvány: előbbiből 375, utóbbiból 271 esetről számoltak be eddig. De már Zala és Komárom-Esztergom megyében is 100 felett van a fertőzöttek száma. A közzétett adatokból az is kiderül, hogy már csaknem 73 ezer koronavírustesztet végeztek el az akkreditált laboratóriumokban, és jelenleg több mint 10 ezer embert tartanak hatáségi házi karanténban.

Továbbra is legyünk óvatosak

Nem szabad elfelejteni azonban, hogy a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb lehet a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is fontos, hogy mindenki betartsa az ajánlások és a szabályokat.

A jövő évi Oscar-díjak sorsába is beleszól a járvány - a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében olvashatja el!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció