Koronavírus: már 280 áldozat itthon

Vasárnap újabb 83 koronavírus-fertőzöttet és 8 áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírust, így hétfő reggelig 2583 beazonosított fertőzöttről számoltak be a koronavirus.gov.hu oldalon. A hazai áldozatok száma pedig - újabb 8 halottal - 280-ra nőtt. Jelenleg 9829 személy van hatósági házi karanténban, és eddig 65625 tesztet végeztek el az akkreditált laboratóriumokban.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozat
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozat

A legtöbb - 1286 - fertőzött továbbra is Budapesten van. A megyék közül pedig Pest és Fejér megyét érinti a leginkább a koronavírus-járvány: az előbbiből 352, utóbbiból pedig 263 esetet jelentettek eddig.

Több mint 900-an kórházban

Koronavírus: szokatlan tüneteket okozhat az időseknél - kattintson a részletekért!

Jelenleg 931 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 52-en művi lélegeztetésre szorulnak. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat, készülve a tömeges megbetegedések fázisára. Ugyanakkor a koronavírus-járvány hazai kezdete óta már 498-an térhettek haza gyógyultan.

Ahogy már mi is beszámoltunk róla, a magyarországi áldozatok nagy része idős ember volt, ám a hétvégén egy 41 és egy 37 éves páciens is életét vesztette. Az ő esetükben nem az életkor, hanem a krónikus betegségek emelték meg a betegség súlyos kimenetelének kockázatát. Nagyon fontos tehát a koronavírus-járvány idején, hogy aki teheti, maradjon otthon - de legfőképpen a legveszélyeztetettebb csoportokban tartozók.

Anya és lánya együtt ápolják a koronás betegeket a János Kórházban - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció