Koronavírus: már 100 áldozat az idősotthonokban

Százra nőtt az idősotthonokban a koronavírussal fertőzött elhunytak száma.

Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com-on, a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma újabb 8 halálesettel 421-re nőtt. Ez alapján az elhunytak csaknem negyede az idősotthonok lakói közül került ki.

A többségük budapesti

Az országban összesen 32 idősotthonban jelent már meg az új típusú koronavírus: 12 budapesti és 20 vidéki intézményben - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A mai adatok szerint összesen 773 lakónál és 128 dolgozónál mutatták ki a fertőzést országszerte, 100 idős gondozott hunyt el, 118-an azonban már meggyógyultak.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus magyar áldozat, koronavírus idősek, koronavírus idősotthon
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus magyar áldozat, koronavírus idősek, koronavírus idősotthon

Az idősotthonok 100 áldozata közül 74-en budapesti intézményekben hunytak el, valamint a fertőzöttek többsége - 471 fő - a budapesti intézményekből került ki. A koronavírus-járvány a Pesti úti idősotthont érinti a legnagyobb mértékben: itt már 305-en fertőződtek meg és 42-en hunytak el. A szintén fővárosi Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonában 18-an hunytak el, valamint 55 gondozott és 20 dolgozó fertőződött meg. A fővárosi fenntartású Kamarerdei úti otthonban4-en hunytak el, továbbá 41 lakónál és 12 gondozónál mutatták ki a fertőzést, a több mint 500 férőhelyes zuglói Olajág Otthonokban pedig 9-en hunytak el, illetve 51 gondozott és 14 dolgozó kapta el a koronavírust.

Ez a helyzet vidéken

Nemi úton is terjedhet a koronavírus? A válaszért kattintson ide!

Vidéken 20 idősotthonban jelent meg a koronavírus. Kilenc intézményben van elhunyt, összesen 26 fő. A vidéki idősotthonokban eddig összesen 302 gondozott és 51 dolgozó lett fertőzött. A legtöbb elhunyt - 6 fő - a mezőszilasi idősotthonból került ki. Azonban továbbra is zajlik országszerte az idősotthonok ellenőrzése és fertőtlenítése. A több mint 200 fős intézményekben intézményparancsnokok felügyelik a járványügyi intézkedések végrehajtását és a felelős készletgazdálkodást.

A koronavírus miatt a Facebookon élőzte esküvőjét a somogyi pár - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció