Koronavírus: "jól vizsgáztak az áruházláncok"

Jól vizsgáztak az áruházláncok a koronavírus-járvány idején, ugyanis nemcsak hogy elég élelmiszer áll a magyar vásárlók rendelkezésére, de a higiéniára és a biztonságra is odafigyelnek az üzletek vezetői - mondta keddi sajtótájékoztatóján Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár.

Bár a koronavírus-járvány Magyarországon is komoly változásokat hozott, amelyek türelemet és erőfeszítéseket követelnek, az ország élelmiszer-ellátása biztosított - hangsúlyozta az államtitkár.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus élelmiszerek, koronavírus boltok
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus élelmiszerek, koronavírus boltok

Naponta fertőtlenítenek

Koronavírus: nem ürülnek ki a magyar boltok - a részletekért kattintson ide!

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai a koronavírus okozta helyzet miatt még kiemeltebb figyelmet fordítanak az élelmiszerboltok higiéniai állapotának ellenőrzésére, ezért az elmúlt időszakban Magyarország valamennyi élelmiszer-áruházláncát megvizsgálták. A tapasztalatok közül ki kell emelni, hogy a bevásárlókocsikat és kosarakat napi szintet mossák és fertőtlenítik az áruházakban - mondta.

Megemlítette azt is, hogy a koronavírus-járvány miatt lehetővé tették a szeszfőzdéknek, hogy fertőtlenítőszerek gyártására álljanak át. Végül pedig mindenkitől azt kérte az államtitkár, hogy továbbra is tartsa be az előírásokat és az ajánlásokat a járvány lassítása érdekében.

Karanténba került a Nyírő Gyula Kórház krónikus belosztálya - a részleteket olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: