Koronavírus: ikerterhes kismama halt meg Kecskeméten

Szakértők szerint koronavírus-fertőzés esetén a várandósok körében a lélegeztetőgépre kerülés kockázata megduplázódik.

A járvány jelenlegi, negyedik hullámában több kismama került kórházba és lélegeztetőgépre, mint a korábbi hullámoknál. Legutóbb egy 42 éves, ikerterhes kecskeméti kismama halt meg a koronavírus fertőzésben - hangzott el az RTL Híradóban.

terhes
terhes

A lélegeztetőgépre került, majd elhunyt kismama januárban szült volna. Ikreit, egy kisfiút és egy kislányt még meg tudták menteni az orvosok. Gyűjtést is indítottak a család megsegítésére. Idén májusban egy 34 éves, terhes kismama halt meg a fertőzésben. A budapesti óvónő terhessége 32 hetében kapta el a koronavírust. Saját lábán ment be a kórházba, ahol rosszul lett, majd császármetszés után lélegeztetőgépre került és elhunyt. Nála alapbetegségként a terhességét tüntették fel - adta hírül a híradó.

Szakértők szerint a koronavírus-fertőzés esetén a várandósok körében a lélegeztetőgépre kerülés kockázata megduplázódik, míg a tartóslázesélye a háromszorosára, az intenzív osztályra kerülés rizikója a hatszorosára, a légzési nehézségek és a tachycardia kialakulásának valószínűsége pedig a tízszeresére nő egy nem várandós beteghez képest.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció