Koronavírus: elhunyt egy 37 éves magyar beteg

Az elmúlt 24 órában 25 új koronavírus-fertőzöttet és 8 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), így 3841-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 8 újabb krónikus beteg, ezzel 517-re emelkedett a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi áldozatok egyike egy 37 éves férfi volt, aki mentális retardációval és Little-kórral is küzdött. A többi elhunyt 67 év feletti volt, többen magasvérnyomás-betegségben és szívbetegségben szenvedtek.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus magyar áldozat, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus magyar áldozat, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma

384 beteg van kórházban

Koronavírus: így bukott meg a körülrajongott szer - kattintson a részletekért!

Jelenleg 1300 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 42 százalékuk budapesti. 384-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 24-en lélegeztetőgépen vannak. Közben pedig 2024-en már gyógyultan távozhattak a kórházból. A friss adatok szerint 10763 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 180 ezer koronavírustesztet végeztek el az ország akkreditált laboratóruimaiban.

Hamarosan megszűnik a veszélyhelyzet

Magyarország továbbra is a koronavírus-járvány elleni védekezés második szakaszánál tart. Ennek keretében fokozatosan mindenhol újraindul az élet és visszatér a megszokott kerékvágásba. A vidéki óvodák például már a normál működési rend szerint várják a gyerekeket. A kormány a napokban az Országgyűlés elé terjesztette a rendkívüli jogrend visszavonásáról szóló javaslatot, a hétfői és szerdai üléseken pedig döntöttek az újabb lépésekről. A döntésekről itt olvashat bővebben.

Egy százalék esélyt adtak, hogy túléli a koronavírust, de 50 nap után lekerült a lélegeztetőről a brit apa - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció