Koronavírus: elhunyt egy 37 éves magyar beteg

Az elmúlt 24 órában 25 új koronavírus-fertőzöttet és 8 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), így 3841-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 8 újabb krónikus beteg, ezzel 517-re emelkedett a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi áldozatok egyike egy 37 éves férfi volt, aki mentális retardációval és Little-kórral is küzdött. A többi elhunyt 67 év feletti volt, többen magasvérnyomás-betegségben és szívbetegségben szenvedtek.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus magyar áldozat, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma
Laufer Mária ápoló a Szent László Kórház intenzív osztályán. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

384 beteg van kórházban

Koronavírus: így bukott meg a körülrajongott szer - kattintson a részletekért!

Jelenleg 1300 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 42 százalékuk budapesti. 384-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 24-en lélegeztetőgépen vannak. Közben pedig 2024-en már gyógyultan távozhattak a kórházból. A friss adatok szerint 10763 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 180 ezer koronavírustesztet végeztek el az ország akkreditált laboratóruimaiban.

Hamarosan megszűnik a veszélyhelyzet

Magyarország továbbra is a koronavírus-járvány elleni védekezés második szakaszánál tart. Ennek keretében fokozatosan mindenhol újraindul az élet és visszatér a megszokott kerékvágásba. A vidéki óvodák például már a normál működési rend szerint várják a gyerekeket. A kormány a napokban az Országgyűlés elé terjesztette a rendkívüli jogrend visszavonásáról szóló javaslatot, a hétfői és szerdai üléseken pedig döntöttek az újabb lépésekről. A döntésekről itt olvashat bővebben.

Egy százalék esélyt adtak, hogy túléli a koronavírust, de 50 nap után lekerült a lélegeztetőről a brit apa - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: