Koronavírus: 6,6 millió új fertőzött a világban

Egy nap alatt 6,6 millió fertőzöttet és csaknem 15 ezer halálos áldozatot regisztráltak világszerte a koronavírus-járvánnyal összefüggésben.

Eddig 391 millió embert fertőzött meg és több mint 5,72 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a beadott védőoltások száma már a 10 milliárdot is meghaladta - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház szombat délelőtti adataiból .

védőruhát viselő egészségügyi dolgozó
Eddig több mint 5,72 millió életet követelt világszerte a kór.Fotó: Getty Images

A friss adatok szerint a legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 76,35 millió igazolt esetről és 901 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig az indiaiaknál van: India csaknem 42 millió beteget és 501 ezer áldozatot jelentett eddig.

Koronavírus: bajt okozhat a D-vitamin hiánya .

Brazília már 26,32 millió igazolt esetről és 631 ezer elhunytról, Franciaország 20,51 millió koronavírus -fertőzöttről és 133 200 áldozatról, míg az Egyesült Királyság 17,81 millió megbetegedésről és 158 500 áldozatról adott hírt szombat délelőttig. Közben Oroszországban a fertőzöttek száma már meghaladta a 12,25 milliót, a haláleseteké pedig a 327 ezret.

Hasonlóan aggasztó a helyzet Törökországban - ahol 12 millió megbetegedésről és 88 ezer halottról tudnak -, Olaszországban - 11,44 millió regisztrált esettel és 148 ezer áldozattal -, valamint Németországban is. Ez utóbbi országban már 10,93 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és majdnem 119 ezren vesztették életüket a COVID-19 -hez köthetően. A járvány által leginkább sújtott országok között a tizedik helyen jelenleg Spanyolország áll, 10,19 millió regisztrált esettel és 94 ezer áldozattal.

Magyarországon is megjelent a koronavírus omikron variánsának új, BA.2 nevű alváltozata.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)