Koronavírus: 5300 fertőzött és 165 halott itthon

Az elmúlt 24 órában 5323 új koronavírus-fertőzöttet és 165 áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb 5323 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 966 167-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 165 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 32 336-ra emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbb elhunytak közül 12-en 50 évesek vagy annál fiatalabbak voltak - a legfiatalabb tegnapi áldozat 32 éves volt -, 11 személynek pedig nem volt alapbetegsége.

Nem minden stressz káros, és bizonyos típusú stressz mérsékelheti is a koronavírus megbetegedés kockázatát és lefolyását. Mint ahogy más stresszfajták elősegíthetik a fertőzés elleni immunválasz gyengülését.

5811-en vannak kórházban

Jelenleg 106 594 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon. 5811-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 545-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 827 237 személyt már gyógyultnak nyilvánítottak. A legfrissebb adatok szerint 41 353 személy van hatósági házi karanténban, és több mint 7,87 millió tesztet végeztek már el az országban.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatok
Előkészítik a koronavírus elleni oltóanyagot a békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórházban.Fotó: MTI/Rosta Tibor

Oltási akcióhetet tartanak

Eddig már 6 millió személyt oltottak be Magyarországon a koronavírus ellen, 5,77 millióan pedig már a második dózist is megkapták. Már Magyarországon is főként az indiai vírusmutáns (új nevén delta variáns) terjed, amely az oltatlanokra jelenti a legnagyobb veszélyt, ezért még mindig fontos hangsúlyozni az oltás fontosságát.

Ahogy már mi is beszámoltunk róla, oltási akcióhetet szervez a kormány a kórházi oltópontokon az átoltottság további növelése, illetve a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. A kampány november 22-e és 28-a között zajlik majd. Egyébként továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni az erre a célra létrehozott honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig szabadon foglalhatnak időpontot maguknak itt.

Azoknak pedig, akik már legalább 4 hónappal ezelőtt megkapták a COVID-19 elleni oltást második adagját, a harmadik, emlékeztető dózis beadatását is ajánlják. A friss információk szerint már 1 millió 629 ezren meg is kapták az ismétlő oltást.

Az oltások önmagukban már nem tudják megállítani a koronavírus terjedését egy brit járványügyi szakember szerint. Mint mondta, még öt karácsonyi szezonban számolni kell valamilyen korlátozással.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)