Koronavírus: 42 új beteg és 3 áldozat itthon

Egy nap alatt 42 új koronavírus-fertőzöttet és 3 újabb halálesetet regisztráltak Magyarországon.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, így 3598-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt újabb 3 idős, krónikus beteg, ezzel 470-re emelkedett a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

koronavírus
koronavírus

29-en vannak lélegeztetőgépen

Jelenleg 1674 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 45 százalékuk budapesti. 539-en igényelnek kórházi kezelést, 29-en művi lélegeztetésre szorulnak. Közben 1454-en már gyógyultan távozhattak az egészségügyi intézményekből. A friss adatok szerint 10931 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 142 ezer koronavírustesztet végeztek el az ország akkreditált laboratóruimaiban.

Hétfőn vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás. A koronavírus-járvány azonban még nem ért véget, így továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása.

Ezért érzékenyebbek a dohányosok a koronavírusra - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció