Koronavírus: 15 új beteg és 5 halott itthon

Az elmúlt 24 órában 15 új koronavírus-fertőzöttet és 5 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), így 3756-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, ezzel 491-re emelkedett a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi áldozatok mindegyike 66 évnél idősebb volt, többen magas vérnyomással és szívbetegséggel is küzdöttek.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozat
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozat

Több a gyógyult, mint az aktív fertőzött

Orbán: nincs szükség a rendkívüli jogrendre - kattintson a részletekért!

Jelenleg 1554 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 42 százalékuk budapesti. Közben pedig 1711-en már gyógyultan távozhattak a kórházból. A friss adatok szerint 11810 személy van hatósági házi karanténban, és már csaknem 165 ezer koronavírustesztet végeztek el az ország akkreditált laboratóruimaiban.

A járvány még nem ért véget

Magyarország továbbra is a koronavírus-járvány második szakaszánál tart, így fokozatosan mindenhol újraindul az élet és visszatért a megszokott kerékvágásba. Mától például a vidéki óvodák már a normál működési rend szerint várják a gyerekeket. A járvány azonban még nem ért véget, ezért továbbra is nagyon fontos az általános óvintézkedések betartása.

Drasztikusan változik idén a balatoni strandolás, egyenruhás strandjárőröket vetnek be - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: