Így tartatják be a védőtávolságot az olaszokkal

Az olaszok egy érdekes megoldással próbálják mindenkivel betartatni a védőtávolságot, Nagy-Britannia júniusban újabb lazításokat tervez, Oroszországban pedig minden eddiginél több gyógyult mehetett haza a kórházakból. Mutatjuk, milyen most a koronavírus-helyzet Európában.

Olaszországban a regionális ügyek minisztériuma azt tervezi, hogy 60 ezer önkéntes fogja ellenőrzi majd a új típusú koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében előírt személyes távolságtartást, a szabályszegőket pedig meggyőzi annak betartásáról. A tervezet szerint az önkéntesek kék mellényt viselnek majd, a "fegyverük" pedig a szóbeli meggyőzés és a mosollyal kísért kedvesség lesz. Az utcákon és a tereken kívül a strandokon, a tengerparton, a bárokban és egyéb helyeken is ügyelnek majd a biztonságos távolság megtartásra. A friss adatok szerint 230 ezer igazolt esetet és csaknem 33 ezer elhunytat tartanak számon az országban.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Olaszország, koronavírus Nagy-Britannia, koronavírus Egyesült Királyság, koronavírus Oroszország, koronavírus Európa
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Olaszország, koronavírus Nagy-Britannia, koronavírus Egyesült Királyság, koronavírus Oroszország, koronavírus Európa

Lazítások Nagy-Britanniában

Koronavírus: mikor nyílhatnak meg Európa határai? A válaszért kattintson ide!

Június közepén kinyithatnak Nagy-Britanniában a nem alapvető szükségleti cikkeket árusító boltok - jelentette be Boris Johnson, a brit kormányfő. A koronavírus-járvány megfékezését célzó, március végén elrendelt korlátozások további fokozatos enyhítésének jegyében június 1-jétől, tehát jövő hétfőtől először a szabadtéri piacok nyithatnak ki ismét, valamint azok az autókereskedések, amelyeknek van megfelelő szabadtéri bemutatóterük. Két héttel később, június 15-én pedig már az összes üzlet kinyithat, a nagyáruházaktól a kisboltokig. A kormányfő ugyanakkor hansúlyozta, hogy mindez egyelőre csak szándék, csak akkor lazítanak ténylegesen, ha a járvány visszaszorításában további haladást látnak júniusig. A legfrissebb adatok szerint a briteknél eddig több mint 262 ezer fertőzöttet és csaknem 37 ezer elhunytat regisztráltak.

Jó hír Oroszországból

Oroszországban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma egy nap alatt 8915-tel 362342-re nőtt, a gyógyultaké pedig rekordmértékben, 12331-gyel 131129-re emelkedett a kedden közzétett friss adatok szerint. Ezen belül Moszkvában 8033 pácienst engedtek haza a kórházakból az elmúlt 24 órában, ami szintén a legmagasabb szám a járvány kezdete óta. Az új esetek száma már 11. napja 10 ezer alatt maradt, ami szintén jó hírnek mondható. A járvány kezdete óta egyébként már több mint 9,1 millió, az elmúlt egy nap leforgása alatt pedig 215 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el az országban. Koronavírus-fertőzés gyanújával pedig mintegy 292 ezer embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listáján egyébként az első 10 helyből 7-et egy európai ország birtokol. A legtöbb fertőzöttet - több mint 362 ezret - Oroszországban tartják számon, az áldozatok száma pedig az Egyesült Királyságban a legmagasabb Európán belül. A legértintettebb európai országok közé tartozik még Spanyolország, Olaszország, Németország és Törökország is.

Május végén újranyílik a horvát határ a magyarok előtt - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció