A koronavírusból felgyógyult ápoló ennyit változott

Döbbenetes képet posztolt az egyik San Franciscóban dolgozó ápoló, aki maga is hat hétig küzdött a koronavírussal.

négy és fél hetet egy lélegeztetőgépre kötve töltött. Felépülése után egy fotón mutatta be, milyen nyomokat hagyott a testén a hetekig tartó küzdelem.

A Buzzfeed cikke szerint a férfi semmilyen betegségben nem szenvedett, és ahogy a fotó is igazolja, jó formában volt, napi rendszerességgel edzett. 86 kiló volt akkor, amikor megfertőzte a koronavírus, a második képen pedig már húsz kilóval soványabban készített egy fotót magáról. "Tudtam, hogy a koronavírus milyen veszélyekkel jár, mégsem hittem volna, hogy ennyire súlyos lesz az én állapotom is. Azt hittem elég fiatal vagyok ahhoz, hogy engem ne érintsen olyan komolyan a fertőzés, és sajnos tudom, hogy mások is így gondolkoznak" - mondta a lapnak a felépülését követően az ápoló.

"Mintha kómába esett volna"

A férfi egy utazásból hazatérve lett rosszul: nehezen vette a levegőt és a láza is felszökött 40 fokra, ezért a helyi kórházba szállították. Először oxigént, majd nyugtatót is adtak neki, de az állapota tovább romlott, ezért lélegeztetőgépre kellett tenni. Néhány nap múlva egy másik intézménybe kellett átszállítani, ahol még mindig súlyos állapotban látták el. Párja szerint olyan volt, mintha kómába esett volna.
Miután elhagyhatta a kórházat, a férfi első útja a helyi gyorsétterembe vezetett, és az ott elfogyasztott étel ugyan ízlett neki, állítása szerint egy kicsit más íze volt, mint azt korábban megszokta. "Azt hiszem elvesztettem az ízérzékelésem egy részét" - mondta el a férfi a lapnak.
Több mint száz egészséges gyermek született koronavírusos anyáktól egy indiai kórházban. A veszélyes szülésekről bővebben az nlc.hu cikkében olvashatunk!

)
Tiszta levegő (X)

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)