A koronavírus meglepő hatása a plasztikai sebészetre

A járvány miatt világszerte megnőtt az otthonról dolgozók száma, ami egyeseknek nehézségét jelent, másoknak könnyebbséget. És mint kiderült, sokan lehetőségként tekintenek rá és mostanra időzítik régóta tervezett szépészeti beavatkozásaikat.

A koronavírus-járvány elterjedésével sok országban - köztük hazánkban is - korlátozták az egészségügyi intézmények nyitvatartását, beleértve a plasztikai sebészeti és orvoskozmetológiai rendelőket. Most azonban, hogy a legtöbb helyen újra üzemelhetnek ezek a szolgáltatások, meglepő forgalmat tapasztalnak a szakemberek, különösen az Egyesült Államokban , Japánban, Ausztráliában és Dél-Koreában.

Nem lehet tudni, mikor lesz vakcina Összehangolt erőfeszítések folynak a világon a koronavírus elleni oltóanyag kifejlesztésére, de egyelőre nem lehet megmondani, hogy mikor lesz kész a vakcina - mondta Ledia Lazeri, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodájának vezetője. Részletek itt .

Egy texasi plasztikai sebész, dr. Rod J Rohrich például azt nyilatkozta a bbc.com -nak, hogy akár a hét hat napján is dolgozhatna, olyan sok páciens jelentkezik nála - jóval több, mint a járvány előtt megszokott volt. Egy szöuli klinika szóvivője pedig elárulta, hogy az első ijedtség után fokozatosan nőni kezdett az ügyfeleik száma. Bár a külföldi páciensek eltűntek (Dél-Koreába sokan utaznak plasztikáztatni a környező országokból), ezért át kellett alakítaniuk a stratégiájukat, így is becslésük szerint 50 százalékkal nőtt a forgalmuk a tavalyi hasonló időszakhoz viszonyítva.

A szájfeltöltésre jelentkezők száma különösen megugrott az elmúlt hetekben. Fotó: Getty Images
A szájfeltöltésre jelentkezők száma különösen megugrott az elmúlt hetekben. Fotó: Getty Images

Könnyebb a lábadozás

És hogy miért lett hirtelen ilyen népszerű plasztikáztatni? Bár elsőre ellentmondásosnak tűnhet, hogy valaki most szánja rá magát, mikor kevesebb a személyes találkozás és társasági esemény, éppen ez a jelenség magyarázata. Még az olyan beavatkozásoknál is, amelyek nem igényelnek kórházi bentfekvést (például botox, szájfeltöltés, orrkorrekció), nagy előnynek látják a páciensek, hogy most nyugodtabban, sietség nélkül lábadozhatnak otthonukban. Nem kell szabadságot kivenniük, vagy az emberek rosszalló, furcsálló tekinteteitől tartaniuk, amíg elmúlnak a műtétek nem kívánatos nyomai. Ráadásul a védőmaszk takarásában akár magabiztosan ki is mozdulhatnak otthonról.

"Jól jött, hogy az ismerőseim, munkatársaim most nem láttak a szájfeltöltésem után, mikor még duzzadtak és sebesek voltak az ajkaim. Így észrevétlenül szépülhettem" - nyilatkozta egy Los Angeles-i plasztikai klinikán megfordult férfi. Hozzátette, hogy a home office-nak hála olyan fájdalomcsillapítót is beszedhetett, amelyet normális esetben, ha vezetnie kéne a munkába járáshoz, kerülnie kellett volna, ezáltal jóval kellemesebben telt a procedúra utáni lábadozás.

Egy bostoni magyar család inkább Budapesten élne, mert elégedetlenek azzal, ahogy Amerikában kezelik a járványhelyzetet. Döntésükről az nlc.hu cikkében olvashat többet.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)