Tévhitek a merevedési zavarról

A merevedési zavar rengeteg férfit érint, de sajnos még mindig nagyon sok körülötte a félreértés, a téveszme. Ráadásul tabutémának számít, nem szívesen beszélnek róla az urak, pedig egyrészt gyakran könnyen lehet rajta segíteni, másrészt egyéb súlyos (de még ismeretlen) problémával is összefügghet.

A merevedési zavar csak az öregeket érinti, természetes folyamat és nem lehet ellene mit tenni.

Bár valóban idősebb korban jelentkezik gyakrabban, a merevedési zavar bármelyik korosztályt érintheti. Az is igaz, hogy az idő előrehaladtával romolhat az erekció minősége vagy időtartama, és ahhoz is több előjáték kellhet, hogy a megfelelő izgalmi állapotot elérjük, de a súlyos erekciós zavarok egyáltalán nem normálisak. Ez nem is szabad elfogadni, és ha úgy ítéljük meg, hogy nagyon sokat változott az erekciós képességünk, mindenképpen beszéljünk az orvosunkkal.

Tévhitek a merevedési zavarról
Tévhitek a merevedési zavarról

A merevedési zavar csak kellemetlenség, egyáltalán nem veszélyes, csak meg kell szokni.

A merevedési zavar önmagában valóban nem jelent életveszélyt, de nagyon sok súlyos betegség egyik első figyelmeztető tünete lehet. Ezek között találhatjuk a cukorbetegséget, a szív- és érrendszeri problémákat, a magas vérnyomást, az érszűkületet, a Parkinson-kórt , a hormonális zavarokat is. Ezért is olyan fontos, hogy a merevedési zavart ne kezeljük tabuként, és beszéljünk róla az orvosunkkal. A megfelelő vizsgálatok elvégzése után ugyanis nemcsak az erektilis diszfunkcióval kapcsolatos problémák oldódhatnak meg, de a súlyosabb alapbetegségre is megfelelő kezelési tervet kaphatunk.

A merevedési zavarnak egyszerűen az az oka, hogy már nem vonzódunk a partnerünkhöz.

Ez a hozzáállás jelentősen leegyszerűsíti az erektilis diszfunkcióról való gondolkodást. A merevedési zavarok hátterében nagyon sok probléma állhat, és a párkapcsolati gondok csak egy kis (ráadásul nem is a leggyakoribb) részét képezik ezeknek. A merevedési zavar hátterében találhatunk cukorbetegséget, neurológiai betegségeket, szív- és érrendszeri betegségeket, hormonális problémákat, depressziót, szorongást, stresszt. Az életmódunk, például a dohányzást vagy az alkoholfogyasztás is okozhatja a merevedés hiányát vagy gyengeségét.

Mi a normál potencia, és mikor beszélünk zavarról?

Ha kiderül, hogy merevedési zavarom van, búcsút mondhatok a szexnek, vagy egész életemben tablettákat kell szednem.

A merevedési zavarok kezelésére a tablettákon kívül számos más lehetőség áll az érintettek rendelkezésére. Természetesen, ez attól is függ, hogy van-e valamilyen más egészségügyi probléma a háttérben. A merevedési zavar kezelése történhet gyógyszerekkel, injekciókkal, az életmód megváltoztatásával, de pszicho-, illetve párterápiával is.

Felesleges orvoshoz fordulni a merevedési zavarral, elég, ha beveszek egy-két potencianövelő tablettát.

Ennek sajnos több hátránya lehet, mint előnye: mivel nem tudhatjuk pontosan, hogy mi is okozza a merevedési zavart, áll-e a hátterében valamilyen komolyabb betegség, a házi módszerekkel maximum a tüneteket csökkenthetjük, az alapproblémát nem oldjuk meg, így az állapotunk egyre romlani fog. A másik nagy gond, hogy a gyógynövény alapú potencianövelők (különösen, ha nem megbízható forrásból szerezzük be) összetétele bizonytalan, súlyos mellékhatásai lehetnek, és kölcsönhatásba léphetnek egyéb szedett gyógyszerekkel is.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.