Ételek, melyek migrént okoznak

A migrénre hajlamosak életét nagy mértékben megnehezítik a rendszeresen jelentkező fejfájások. A fájdalomcsillapítás mellett az is fontos, hogy kerüljenek minden olyan tényezőt, amely kiválthatja vagy súlyosbíthatja a migrént.

Kávé (koffein)

A koffein a kávén kívül megtalálható a teákban és a kólában is. Túlzásba vitt fogyasztása migrént, fejfájást válthat ki.

Csokoládé

Tulajdonképpen az arra érzékenyeknek bármitől fájhat a fejük, amiben kakaó van. A csokoládé feniletilamint tartalmaz, amely az erek tágulását, majd összehúzódását okozhatja.

Ételek, amik migrént okozhatnak
Ételek is okozhatják

Diófélék

A mandulától a pisztáciáig bármi lehet kiváltó ok, és ez a mogyoró-, illetve mandulavajra is vonatkozik.

Kínai kifőzdéből származó ételek

Ezekben általában nagy mennyiségben található monoszódium-glutamát, amely fejfájást válthat ki. Ez az anyag egyébként sok sós rágcsálnivalóban, illetve több zsírszegény vagy kalóriacsökkentett élelmiszerben is megtalálható.

Rohamokban jelentkező heves fejfájás, amely sok esetben látás- és mozgászavarokkal is együtt járhat. A migrén a lakosság csaknem tíz százalékát érinti. További részletekért kattintson!

Bolti szalámik és felvágottak

A nitriteket és nitrátokat tartalmazó húskészítmények fogyasztása gyakran okoz fejfájást az arra hajlamosaknál. A vákumcsomagolt, illetve húspultokban található felvágottak és szalámik legtöbbje ilyen. A fejfájósaknak érdemes lehet kerülni a marhamájat és a csirkemájat is.

Tejtermékek

Különösen a sajt okoz gyakran fejfájást - ami igaz még a keményebb fajtákra és a sajttal készült ételekre is. Minél idősebb a sajt, annál nagyobb az esélye, hogy migrénünk lesz tőle.

Vörösbor

A nagyobb mennyiségű vörösbor, illetve minden sötétebb színű alkohol fejfájást okozhat - az alkoholtartalmú italok közül ilyen téren a vodka mondható a leginkább biztonságosnak. A balzsamecettől is fájhat a fejünk.

Forrás: care2.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: