Ijesztő adatok a szívbetegekről - infografika

A nyár közepén vagyunk, ami azt jelenti, hogy a szív- és érrendszeri problémákkal küszködőknek a nagy meleg miatt jobban kell figyelniük a szervezetük igényeire. Infografikánk megmutatja, mennyire sok az érintett, azaz egymásra is fokozottan vigyáznunk kell.

A nyári meleg mindenkinek megterheli a szervezetét, de a szívbetegekét, különösen az idősebbekét még jobban. Bizonyos szívgyógyszerek ráadásul, például a béta-blokkolók, a vízhajtók vagy a kalciumcsatorna-blokkolók fokozhatják a szervezet melegre adott reakcióit. Komolyan figyelniük kell az idősebbeknek, akik kezeletlen magas vérnyomással élnek, és azoknak is, akiknél az év során csak alkalmanként jelentkeznek szívproblémák.

Mivel a szív- és a keringési rendszer betegségei milliókat érintenek Magyarországon is, nem csak a betegeknek kell törődniük magukkal, hanem egymásra is figyelnünk kell, hogy szükség esetén időben beavatkozhassunk, vagy orvost hívhassunk. Infografikánk abba enged betekintést, mennyire komoly problémáról van szó.

szív infografika
)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)