Egy győri kórház pénzt kér a halottak megtekintéséért

Magyarországon létezik olyan kórház, ahol térítés ellenében lehet megtekinteni az elhunyt hozzátartozót. A díjfizetést azzal indokolják, hogy a boncmestereknek többletmunkát okoz a dolog.

A győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban 5500 forintot kell fizetnie annak, aki látni akarja elhunyt rokona, családtagja holttestét – írta az Úgytudjuk.hu. Jávor László, a győri kórház főigazgatója megerősítette a lapnak a díjfizetést, és hogy a kötelezettség 2019. április 1-től van érvényben. A hírportál értesülése szerint nem minden kórházban díjköteles a hozzátartozó megtekintése.

A díjfizetést azzal indokolják, hogy a boncmestereknek többletmunkát okoz a dolog. A kép illusztráció. Fotó: Getty IMages
A díjfizetést azzal indokolják, hogy a boncmestereknek többletmunkát okoz a dolog. A kép illusztráció. Fotó: Getty IMages

A győri kórházban a jogszabályok alapján számolták ki a díj összegét. Az indoklás szerint a boncmesterek ilyenkor a következő többletfeladatokat látják el: a megtekintés időpontjának előzetes egyeztetése, az elhunyt hűtőből történő kiemelése, a bemutatás érdekében az elhunytnak a kegyeleti szempontokra figyelemmel történő előkészítése, a bemutató helyiség megtekintésre történő berendezése, az elhunyt megtekintését követő intézkedések. A pénzt a kórház számlájára kell befizetni.

Mindez a kórházban történő megtekintésre vonatkozik. Ha valaki erre nem akar vagy nem tud költeni, az a temetőben többféle lehetőségből választhat. A hagyományos módon (koporsós) történő temetésnél az elhunytat egy hozzátartozónak a koporsó lezárása előtt a temető ravatalozójában azonosítania kell.

Hamvasztás útján történő temetésnél lehetőség van a hamvasztómesterrel időpontot egyeztetve a hamvasztóüzemben az elhunyt megtekintésére. Amikor a hamvasztómester a hamvasztáshoz előkészíti az elhunytat, akkor a megtekintés is megvalósulhat.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +26 °C
Minimum: +14 °C

A felhősebb északi részeken csökken a felhőzet, és az ország keleti felén erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, míg délnyugat felé haladva sok napsütés várható a fátyolfelhők és a kevés gomolyfelhő mellett. Az északkeleti, keleti megyékben helyenként előfordulhat zápor, zivatar, de kis eséllyel a délnyugati határ közelébe is sodródhatnak ilyen csapadékgócok. A Dunántúlon az északnyugati, keletebbre haladva a nyugati, délnyugati szél élénkül meg, zivatar környezetében viszont erős, viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul. Ma még melegfronti, holnap már hidegfronti hatás várható.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra