Fellázadtak a cukorbetegek a neten

Egy tízhetes diéta után, amely keményítőben szegény, de fehérjében és "jó" telített zsírokban gazdag ételeket tartalmazott, a résztvevők 70 százaléka tapasztalt javulást a vércukorszintjében. S ez a tapasztalat szembe megy a hivatalos ajánlással.

A Nagy-Britanniában most lezárult vizsgálat volt az eddigi legnagyobb kísérleti projekt az alacsony szénhidráttartalmú diétával a 2. típusú diabétesz kezelésére. Az eredmények azt mutatják, hogy lehetséges sikeresen befolyásolni a betegségre ható körülményeket.

A vizsgálatban több mint 80 ezer ember eredményei mutattak egy irányba, akik elvetették az addigi alacsony zsír-, de magas szénhidráttartalmú étrendjüket. A 10-ik hét utáni felülvizsgálat kimutatta, hogy a vércukor-szintjük csökkent. Az eredmények az orvosokat a hivatalos étrendi útmutatók általános felülvizsgálatára sarkallhatják – írja a The Times.

A cukorbetegek fehérjében és jó zsírokban gazdag ételeket fogyasztottak

A tanulmány annak alapján jött létre, hogy a betegek online "lázadást" szerveztek, amelyre 120 ezer ember iratkozott fel a diabetes.co.uk portálon, ahol az „alacsony szénhidráttartalmú étrend” fórumán a hivatalos ajánlásokat ostorozták.

Az új kutatás szerint az olyan szénhidrátszegény diéta, amely a zsírokat és a fehérjéket növényi forrásokból nyeri, valószínűleg egészségesebb. Részletek!

Az étrendre vonatkozó tanácsok nem sokat változtak az elmúlt évtizedekben, a nyugati világban annak ellenére sem, hogy egyre többen lettek cukorbetegek, és az érintettek is egyre betegebbek lettek. Az egyetlen ok, amiért ezek a tanácsok fennmaradhatnak, hogy még mindig indokolatlanul nagy a félelem a természetes zsírtartalmú ételektől. Ha pedig az emberek nem esznek zsírt, akkor több szénhidrátot fogyasztanak, hogy jóllakjanak. De az utóbbi években már bebizonyosodott, hogy a zsír veszélyességéről kialakult nézetek nem állják meg a helyüket.

Ennek a felismerésnek köszönhetően már megjelentek az úgynevezett LCHF élelmiszerek, amelyek elnevezése egy alacsony szénhidrátra és a magasabb zsírtartalomra utaló angol rövidítés. Az ilyen ételek fogyasztásával a vércukorszint javul, a gyógyszerek, különösen az inzulin szükséglete pedig drasztikusan lecsökken. A folyamat jelentős fogyást is eredményezhet, s végül sokkal jobbá válik a közérzet és számos egészségi mutató.

Forrás: dietdoctor.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)