Jelek, hogy valami nincs rendben a tüdőnkkel

A legtöbben úgy gondolják, hogy a tüdőbetegséget alapvetően a légzéssel kapcsolatos problémák jelzik, de bizonyos esetekben sajnos a tünetek korántsem ennyire nyilvánvalóak. Ezért is érdemes tisztában lenni az alábbiakkal.

Szinte soha nincs elegendő energiánk

Már egy rövidebb lépcsőzés után is úgy érezzük, mintha lefutottuk volna a maratont? Szinte minden nap szükségünk lenne egy kis extra szunyókálásra, hogy elég erőnk legyen minden dologhoz, amit meg kell csinálnunk? Ha a tüdőnk nem juttat elegendő oxigént a testünkbe, akkor ez történik. Az energiahiány ráadásul ördögi kört indíthat el, mert a kimerültség miatt jó eséllyel nem fogunk sportolni, a mozgáshiány pedig csak tovább ront az állóképességünkön.

Nem tudjuk visszatartani a lélegzetünket

Az is tünet lehet, ha képtelenek vagyunk bent tartani egy nagyobb adag levegőt - ilyenkor a tüdők nem ürülnek ki megfelelően. Ez pedig ugyancsak oda vezet, hogy a szerv nem tud megfelelő mennyiségű levegőt juttatni a szervekhez és szövetekhez.

A szűnni nem akaró köhögés is jelezhet tüdőbetegséget
A szűnni nem akaró köhögés is jelezhet tüdőbetegséget

Zavarodottak vagyunk

A testünkbe kerülő oxigén 15-20 százalékát az agyunk használja fel ahhoz, hogy megfelelően működjön. Ha pedig a szervezetben túl alacsony az oxigén szintje (és magas a szén-dioxidé), az zavarodottá, feledékennyé, dekoncentrálttá és álmossá tehet.

Így néz ki a dohányos és nem dohányos tüdő! A részletekért kattintson.

Fogyás minden különösebb ok nélkül

Ennek a tünetnek több oka is lehet. Egyrészt az oxigénhiány hatására az izomtömeg lecsökkenhet, másrészt a légzési nehézségek miatt kevesebbet tudunk enni.

Állandóan köhögünk

A szűnni nem akaró köhögés elég nyilvánvaló tünete annak, hogy valami baj van a tüdőnkkel. Különösen a dohányosoknak érdemes aggódni emiatt. Ha három hétnél hosszabb ideig, krónikusan köhögünk, mindenképpen forduljunk orvoshoz.

Forrás: rodalesorganiclife.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)