Jelek, hogy valami nincs rendben a tüdőnkkel

A legtöbben úgy gondolják, hogy a tüdőbetegséget alapvetően a légzéssel kapcsolatos problémák jelzik, de bizonyos esetekben sajnos a tünetek korántsem ennyire nyilvánvalóak. Ezért is érdemes tisztában lenni az alábbiakkal.

Szinte soha nincs elegendő energiánk

Már egy rövidebb lépcsőzés után is úgy érezzük, mintha lefutottuk volna a maratont? Szinte minden nap szükségünk lenne egy kis extra szunyókálásra, hogy elég erőnk legyen minden dologhoz, amit meg kell csinálnunk? Ha a tüdőnk nem juttat elegendő oxigént a testünkbe, akkor ez történik. Az energiahiány ráadásul ördögi kört indíthat el, mert a kimerültség miatt jó eséllyel nem fogunk sportolni, a mozgáshiány pedig csak tovább ront az állóképességünkön.

Nem tudjuk visszatartani a lélegzetünket

Az is tünet lehet, ha képtelenek vagyunk bent tartani egy nagyobb adag levegőt - ilyenkor a tüdők nem ürülnek ki megfelelően. Ez pedig ugyancsak oda vezet, hogy a szerv nem tud megfelelő mennyiségű levegőt juttatni a szervekhez és szövetekhez.

A szűnni nem akaró köhögés is jelezhet tüdőbetegséget
A szűnni nem akaró köhögés is jelezhet tüdőbetegséget

Zavarodottak vagyunk

A testünkbe kerülő oxigén 15-20 százalékát az agyunk használja fel ahhoz, hogy megfelelően működjön. Ha pedig a szervezetben túl alacsony az oxigén szintje (és magas a szén-dioxidé), az zavarodottá, feledékennyé, dekoncentrálttá és álmossá tehet.

Így néz ki a dohányos és nem dohányos tüdő! A részletekért kattintson.

Fogyás minden különösebb ok nélkül

Ennek a tünetnek több oka is lehet. Egyrészt az oxigénhiány hatására az izomtömeg lecsökkenhet, másrészt a légzési nehézségek miatt kevesebbet tudunk enni.

Állandóan köhögünk

A szűnni nem akaró köhögés elég nyilvánvaló tünete annak, hogy valami baj van a tüdőnkkel. Különösen a dohányosoknak érdemes aggódni emiatt. Ha három hétnél hosszabb ideig, krónikusan köhögünk, mindenképpen forduljunk orvoshoz.

Forrás: rodalesorganiclife.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: