+16° - +35°
Nincs front

Szuperkórház lesz Miskolcon

A városi és megyei intézmények összevonásával a fővárosi tervekhez hasonlóan Miskolcon is "szuperkórházat" létesítenének.

Az egész országban, így Borsodban is zajlottak integrációk, hiszen a betegellátás érdekében a specialisták centrumokba szerveződnek. Miskolc volt az utolsó olyan vidéki nagyváros, ahol egymás mellett működtek még nagy intézmények. Április 1-től azonban a korábbi megyei kórház és a Semmelweis Kórház egy nagy intézménnyé egyesül - nyilatkozta az InfoRádiónak Ónodi-Szűcs Zoltán, az egészségügyért felelős államtitkár.

A fővárosi és a Pest megyei egészségügy fejlesztése érdekében négy új centrumot hoznak létre, amelyek köré társkórházakat szerveznek. Erről bővebben az alábbi cikkünkben olvashat!

"Szuperkórház lesz abban a tekintetben, hogy szinte minden szakmában, minden szinten, minden nap és minden órában ellátást fog nyújtani a miskolciak és a borsodiak számára" - hangsúlyozta az államtitkár Hozzátette azt is: az átalakításnak elsősorban nem anyagi okai vannak, fő célja az ellátás színvonalának növelése és a betegutak ésszerűbbé tétele. 

A szuperkórház szinte minden szakmában folyamatos ellátást fog nyújtani
A szuperkórház szinte minden szakmában folyamatos ellátást fog nyújtani

Az új csúcsintézményt ideiglenesen Tiba Sándor, a városi kórház igazgatója irányítja, a megyei kórház eddigi vezetőjének, Csiba Gábornak új, országos jelentőségű feladatot szánnak - hangzott el a bejelentéskor. Tiba megbízatása addig tart, míg egy pályázat keretében sikerül kiválasztani az integrált intézmény irányítóját - tette hozzá Ónodi-Szűcs Zoltán.


Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső