Ők lettek az év COVID-dolgozói (4)

Összesen hétezer szavazat érkezett azokra az egészségügyi dolgozókra, akik országszerte kiemelkedő munkát végeznek a COVID-ellátásban. A Duna Bonum Alapítvány által felajánlott 100 millió forintos pénzbeli elismerést a legtöbb szavazatot kapott 95 kórházi dolgozó között osztja szét a Magyar Kórházszövetség.

A "Fogjunk össze az egészségügyben dolgozókért és családjaikért" program keretében létrehozott "Év COVID dolgozója" díj célja, hogy megköszönje a kórházi dolgozóknak azt a többletmunkát, amelyet a koronavírus-járvány plusz teherként rótt rájuk, és amelyet immár több mint egy éve magas szakmai színvonalon és nagy odaadással végeznek.

Mi is segíthetjük az egészségügyi dolgozókat - részletek itt .

Február 22. és március 19. között nyílt online szavazáson három kategóriában lehetett voksolni a jelöltekre. Az eredmények alapján végül 33 orvos, 43 szakdolgozó (nővér, asszisztens, műtősnő, műtősfiú, beteghordó) és 19 nem betegágy mellett dolgozó, a kórházak működési hátterét biztosító szakember (pénzügyi munkatárs, munkaügyes, informatikai szakember, takarító, karbantartó) részesül a Duna Bonum Alapítvány által felajánlott pénzbeli elismerésben. A szavazatok alapján az "Év orvosa" dr. Muraközi Zsófia (Petz Aladár Megyei Oktató Kórház), az "Év szakdolgozója" Vadas Szilvia (Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet), az "Év nem betegágy melletti dolgozója" pedig Sabjánné Menyhárt Piroska (Szent Borbála Kórház) lett.

Magyar Kórházszövetség, az év COVID dolgozója, koronavírus, COVID-19
Kórházi dolgozók koronavírus-járvány alatti áldozatos munkáját díjazták. Fotó: Magyar Kórházszövetség

"Az egy éve tartó, és most ismét tomboló járvány kezelésében az egészségügyben dolgozók emberfeletti munkát végeznek. Orvosként, intézményvezetőként egyre erősödő összefogást látok a COVID-ellátásban. Ezzel a példaértékű csapatmunkával, valamint a lakosság felelős magatartásával, de mindenekelőtt az oltásra való jelentkezéssel le tudjuk győzni a vírust.

A fogjunkossze.hu kezdeményezést azért hoztuk létre, hogy minden olyan lehetőséget megkeressünk, amivel azokat a kollégáinkat segíthetjük, akik a betegellátás frontvonalában dolgoznak. Ez a 100 millió forint jelentős egyösszegű támogatás, és örömmel látom, hogy lesznek követők, akik szintén segíteni szeretnének az egészségügyben dolgozókon. Nagyon hálásak vagyunk nekik" - hangsúlyozta Ficzere Andrea, a "Fogjunk össze" kezdeményezés létrehozója, a Magyar Kórházszövetség elnöke. A rendhagyó díjátadóról készült összefoglaló videót alább tekintheti meg.

Csak akkor tudjuk a megfelelő számú személyzetet biztosítani, ha csökkenteni tudjuk a beáramló betegek számát. Ezért fontos a szabályok betartása és a leállás az országban - hívta fel a figyelmet dr. Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke. Erről a témáról ide kattintva olvashat részletesebben.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +21 °C
Minimum: +12 °C

Nagyrészt közepesen vagy erősen felhős idő várható. Eső, zápor szórványosan, zivatar néhol alakulhat ki, utóbbira az ország keleti felén mutatkozik esély. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül. Késő estére 11 és 18 fok közé hűl le a levegő. Mind a hideg- mind a melegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra