Nem tudják, hány orvos hiányzik

HáziPatika

Lapinformációk szerint nem tudja az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy hány orvos és egészségügyi dolgozó hiányzik a kórházakból.

Fogalmuk sincs, mekkora a hiány

A Hír TV riportja szerint nem tudja az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy pontosan hány orvos és egészségügyi dolgozó hiányzik a kórházakból.

Ötezer orvos hiányzik Magyarországról

Heteket, hónapokat kell várni a szakvizsgálatokra több háziorvos szerint, mert sok a beteg és kevés az orvos a szakrendelőkben. A Magyar Orvosi Kamara elnöke korábban azt mondta, hogy majd ötezer orvos hiányzik Magyarországról.

Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét Szabó Tímea kérdezte arról írásban, hogy mekkora a hiány a településekre lebontva:

Nincsenek erre vonatkozó adataik

Balog Zoltán nevében azonban helyettese, Rétvári Bence válaszolt. Az államtitkár végül azt közölte, hogy nincsenek olyan adataik, amilyeneket a Párbeszéd politikusa kért.

Komoly gondban a hazai egészségügy

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ teljes éves adatai szerint 2015-ben 941 egészségügyi dolgozónak állítottak ki hatósági bizonyítványt külföldi munkavégzésre, 2016-ban 823-nak. Mérséklődik az elvándorlás, a szakemberek szerint azonban nem szignifikáns mértékben. Ráadásul egy másik tényező is szerepet játszik a magyar egészségügy humánerőforrás-válságában: a belső migráció. Az orvos- és szakemberhiányról a linkre kattintva olvashat bővebben.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső