Ilyen kézmosást még nem láttunk

HáziPatika

Táncos videóval népszerűsíti a kézmosás a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf Megyei Kórház.

A Fogolyán Kristóf sürgősségi kórház május 5-én - a kézhigiénia világnapján - osztott meg Facebook oldalán egy videót, amelyben orvosnak öltözött táncosok a kórház egyik műtőjében táncolnak, miközben a koreográfiában a kézmosás technikáját mutatják be.

Május 5-ét egyébként az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2009-ben nyilvánította kézhigiéniás napnak, arra reagálva, hogy a világon mindenhol egyre gyakoribbá vált az egészségügyi ellátással kapcsolatos fertőzések száma.  A WHO statisztikái szerint egyébként a kórházi személyzet sokszor időhiány, hanyagság vagy egyéb okok miatt nem mos kezet annyiszor és úgy, ahogyan kellene.

Higiéniai hibák, melyeket naponta elkövetünk - részletek!

Milyen a helyes kézmosás?

"Először nedvesítsük meg a kezünket, ehhez használjunk meleg vizet. Majd szappanozzuk be a kezeinket, ehhez megfelel a közönséges, nem antibakteriális szappan is. Dörzsöljük át a kezünket legalább 20 másodpercig, majd mossuk meg a tenyeret, a kézfejet, a csuklót, az ujjak közét és a köröm alatti részt is. Ez utóbbihoz körömkefét is használhatunk. Öblítsük le a kezünket bő, folyó vízzel. A kézmosást követően kerüljük az agyonhasznált törülközőket. Ha nem áll rendelkezésre tiszta és száraz törülköző, használjunk papírtörlőt" - áll a WHO ajánlásában.


Értékelje a cikket!

Hogy érzed magad? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapotod?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzed most magad fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzed magad?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső