Adományokat vár a Szent János Kórház

December 24-ig várják a segítő szándékúak hozzájárulását, hogy az osztályaikon fekvő betegeket jobb körülmények között láthassák el.

Gumikesztyűt, villanykörtét és vécédeszkát is várnak karácsonyi adományként a Szent János Kórházba - írja a Magyar Hang. A lap munkatársai az egészségügyi intézmény Facebook-oldalán szúrták ki a felhívást, mely igen szomorú képet fest a jelenlegi helyzetről.

gumikesztyű, eszközhiány
A gumikesztyű csak egy a hosszú listán szereplő dolgok közül. Fotó: iStock

Akár egy villanyégővel is segíthet

Mint írják a december 24-ig tartó akció során a kórház fogyóeszközeinek hiányát enyhítené, a különböző osztályok "kívánságlistáin" pedig olyan alaptételek is szerepelnek, melyekről azt gondolhatnánk, hogy biztosításuk nem okozhat gondot. A gyermekosztályon egyebek mellett gumikesztyűt, vécépapírt, lázmérőt szeretnének kapni, míg a gyermeksebészeten a villanyégő is szerepel a felsorolásban a csaptelepek, a mikró, a hűtő vagy a törölközők mellett.

Aki teheti, fogadjon örökbe egy listát

A kardiológián elsősorban a hajléktalanok ellátásához többek közt evőeszközt, pelenkát, tisztálkodószereket, hőmérőt, de ruhákat és cipőket várnak. Míg a II. belgyógyászati osztályon párna, takaró, tisztítószerek, de vérnyomásmérő vagy digitális lázmérő is elkelne.

Ahogy a lap a bejegyzést idézi: "akinek módjában áll, komplett osztályok hiánylistáját "örökbe fogadhatja". Az adományokat a főbejáratnál lévő szekrénybe várják, de érdemes lehet érdeklődni is, hogy mire van még szükség, ezt a kommunikácio@janoskorhaz.hu címen, vagy hétköznap a 06-30-293-7079 számon lehet megtenni.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció