Eddig rosszul sétáltattuk a kutyáinkat

A felelős kutyatartás elengedhetetlen velejárója a rendszeres séta, ami nagyon egyszerű tevékenységnek tűnik: fogjuk a pórázt, hívjuk a kutyát és elindulunk. Azonban - mint a világon szinte mindent - ezt is el lehet rontani.

A legtöbb kutyatartó helytelenül sétáltatja kedvencét - hívta fel a figyelmet egy amerikai állatvédő szervezet, a PETA. Sokan ugyanis egy egyszerű pisiszünetként kezelik a sétát , és siettetik négylábú társukat, holott ennek épp az ellenkezőjét kellene ilyenkor tenni - fejtette ki a szervezet alapítója és elnöke, Ingrid Newkirk.

kutya, kutyatartás, kutya sétáltatása, séta, állattartás, felelős állattartás, házikedvencek
Ne rángassuk a kutyánkat, inkább adjunk neki időt. Fotó: iStock

Nem pisiszünet, hanem kirándulás

"Ez az ő sétája, különleges alkalom a kutya számára, amikor szaglászhat és körülnézhet. Ő sem akar egész nap egy lakásban ülni keresztbe tett lábakkal, abban reménykedve, hogy talán majd egyszer kimehet. Ez nem pisiszünet számára, hanem kirándulás" - hangsúlyozta a szakember.

Mire utal, ha a kutya nem akar sétálni? A válaszért kattintson ide!

A megoldás szerinte az lehet, ha hagyjuk az ebünket szaglászni. "Ők így olvassák a híreket, számukra ez az internet. Ezért ne rángassuk el őket, hanem adjunk nekik időt" - tanácsolja a szakértő. Érdemes továbbá odafigyelni arra is, hogy gazdaként jobban jelen legyünk a séta idején. Ennek érdekében érdemes eltennünk a telefonunkat (talán sok esetben az lenne a legjobb, ha nem is vinnénk magunkkal), és a kutyára, valamint a vele töltött közös időre koncentrálni.

A PETA elnöke ezeken kívül azt javasolja, hogy ne nyakörvet, hanem inkább hámot használjunk, mert az előbbi számos problémát okozhat - főleg akkor, ha szorítja vagy szúrja a kutya nyakát.

Forrás: nypost.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +1, +6 °C
Minimum: -4, +2 °C

Keleten eleinte lehet napsütés, de közben egyre többfelé beborul az ég. Nyugat felől egyre többfelé várható kezdetben havas eső, hó, majd fokozatosan esőbe vált a csapadék. Az élénk, erős északnyugatira forduló szélben 1, 6 fokos délutáni hőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken melegfronti hatás érvényesül. Már reggel jellemző lehet a kialvatlanság, és napközben is gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság, emiatt rendkívül nagy lesz a balesetveszély. Fokozódik a migrénhajlam, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is felléphetnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: