Eddig rosszul sétáltattuk a kutyáinkat

A felelős kutyatartás elengedhetetlen velejárója a rendszeres séta, ami nagyon egyszerű tevékenységnek tűnik: fogjuk a pórázt, hívjuk a kutyát és elindulunk. Azonban - mint a világon szinte mindent - ezt is el lehet rontani.

A legtöbb kutyatartó helytelenül sétáltatja kedvencét - hívta fel a figyelmet egy amerikai állatvédő szervezet, a PETA. Sokan ugyanis egy egyszerű pisiszünetként kezelik a sétát , és siettetik négylábú társukat, holott ennek épp az ellenkezőjét kellene ilyenkor tenni - fejtette ki a szervezet alapítója és elnöke, Ingrid Newkirk.

kutya, kutyatartás, kutya sétáltatása, séta, állattartás, felelős állattartás, házikedvencek
Ne rángassuk a kutyánkat, inkább adjunk neki időt. Fotó: iStock

Nem pisiszünet, hanem kirándulás

"Ez az ő sétája, különleges alkalom a kutya számára, amikor szaglászhat és körülnézhet. Ő sem akar egész nap egy lakásban ülni keresztbe tett lábakkal, abban reménykedve, hogy talán majd egyszer kimehet. Ez nem pisiszünet számára, hanem kirándulás" - hangsúlyozta a szakember.

Mire utal, ha a kutya nem akar sétálni? A válaszért kattintson ide!

A megoldás szerinte az lehet, ha hagyjuk az ebünket szaglászni. "Ők így olvassák a híreket, számukra ez az internet. Ezért ne rángassuk el őket, hanem adjunk nekik időt" - tanácsolja a szakértő. Érdemes továbbá odafigyelni arra is, hogy gazdaként jobban jelen legyünk a séta idején. Ennek érdekében érdemes eltennünk a telefonunkat (talán sok esetben az lenne a legjobb, ha nem is vinnénk magunkkal), és a kutyára, valamint a vele töltött közös időre koncentrálni.

A PETA elnöke ezeken kívül azt javasolja, hogy ne nyakörvet, hanem inkább hámot használjunk, mert az előbbi számos problémát okozhat - főleg akkor, ha szorítja vagy szúrja a kutya nyakát.

Forrás: nypost.com

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +23 °C
Minimum: +15 °C

Nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, és továbbra is többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, de utóbbi az éjszaka második felében már kevésbé lesz jellemző. Hajnalra a délnyugati, déli részeken átmenetileg nagyobb területen lehet csapadékmentes az idő. Csak zivatarok környezetében erősödhet meg átmenetileg a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul. Kettős fronthatás okozhat ma problémákat az arra érzékenyeknél.

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra