Jelek, hogy a kutyánk szeret minket

Különösen a friss, első kutyás gazdiknak lehet kezdetben gondjuk azzal, hogy értelmezzék a kedvencük viselkedését. Szerencsére az állat mindig egyértelmű jeleit adja annak, hogy jól érzi magát - csak tudni kell ezeket felismerni.

Tágra nyílt szemek

Az emberek esetében jellemző, hogy a szemkontaktus felvételével is jelzik, hogy odafigyelnek a másikra, illetve arra, amit mond. A kutyáknál ez másképp működik: ha két kutya egymás szemébe néz, akkor ez általában fenyegetést, agressziót jelent. Ha viszont a kutya az emberre, pontosabban a gazdájára néz tágra nyitott szemekkel, úgy, hogy a szeme fehérje is látszik, akkor ez azt jelenti, hogy boldog és biztonságban érzi magát.

Ezek a jelei annak, hogy a kutyánk szeret minket
Ha a kutya tágra nyitott szemekkel figyeli gazdáját, akkor ez a szeretete jele

Lelkes, ha megszólítjuk

Szintén az állat pozitív érzelmeit jelzi, ha hangunkra lelkesen reagál - például olyankor, amikor a munkából hazaérve a nevén szólítjuk, és azonnal rohan hozzánk. Ha pedig a kedvünkért még egy izgalmas szagot vagy a kedvenc játékát is is hajlandó otthagyni, amikor hívjuk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy odavan értünk.

A szagunkat is imádja

A szaglás több szempontból is fontos szerepet játszik a kutyák életében. A gazdi illata aktiválja a kutyában a jutalmazási központot . Egy kísérlet során MR-gépekkel vizsgáltak, hogy a kutyusok hogyan reagálnak különböző emberek szagára, és minden állat jutalmazási központja akkor mutatta a legnagyobb aktivitást, amikor valaki olyan szagát érezték, akit ismernek. Az ilyenkor tapasztalt agyi aktivitási minták nagyon hasonlítottak azokhoz az emberi agyi aktivitási mintákhoz, amelyek akkor jelentkeznek, amikor egy embernek olyasvalakiről mutatnak egy képet, akit szeret.

A szakemberek számos különböző gesztust és mozdulatot azonosítottak a négylábúaknál mint a kommunikáció lehetséges eszközeit. Hogyan kell értelmeznünk kedvenceink leggyakoribb jelzéseit? Kattintson!

Farokcsóválás

A farokcsóválás viszonylag közismert jele a kutya szeretetének, lelkesedésének, de emögött a viselkedés mögött is viszonylag komplex okok állnak - pontosabban nem minden esetben fejez ki pozitív érzelmeket. A csóválás akkor jelenti, hogy az állat örül nekünk, ha szinte az egész hátsó fele mozog közben - minél inkább jobbra húz a farka, annál inkább. Utóbbi tényt egy olasz kutatás derítette ki.

Fizikai kontaktus

Szintén szeretetet, pozitív érzéseket jelent, ha a kutya hozzánk bújik, az ölünkbe ugrik, ránk fekszik, vagy ránk helyezi a mancsát. A közvetlen fizikai kontaktus keresése az emberrel mindig a szeretet, a közelség igényét jelzi.

Forrás: vetstreet.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +7 °C
Minimum: -4, +4 °C

Borult, párás idő lesz szitálással, illetve egy-két helyen pár órás napsütés is előfordulhat (főleg keleten), majd késő délután már eső is kialakulhat a déli tájakon. Megélénkül az északkeleti szél, 3, 7 fokos maximumokat mérhetünk. Csütörtökön nem érkezik front, de az ízületesek és a légúti megbetegedésekkel küzdők most is komolyabb tüneteket tapasztalhatnak. Emellett enyhébb fejfájás is felléphet, illetve az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: