A meleg ezért veszélyes a kutyára

Hamarosan beköszönt az igazi nyár és vele együtt a hőség is. Forró napokon különösen fontos, hogy gondot fordítsunk arra, hogy kedvenceinket megvédjük a káros hőhatásoktól.

Hővédelem az otthonunkban

Nagy melegben akár a lakás is felmelegedhet annyira, hogy az állatnak kényelmetlen legyen, ráadásul például kutyák esetében az egyes fajták hőtűrő képessége is különbözik. Az egyik első és legfontosabb lépés, hogy mindig legyen az állat előtt megfelelő mennyiségű friss, tiszta víz . Hőségben, ha egyedül hagyjuk otthon az állatokat, ügyeljünk rá, hogy a sötétítők, redőnyök el/le legyenek húzva.

Ezt jelzi, ha meleg a kutya orra Ahogy az emberek, úgy a háziállatok egészségével kapcsolatban is számos tévhit él a köztudatban. Az alábbiakkal fontos tisztában lenni, ha azt szeretnénk, hogy kedvencünk egészséges legyen. Kattintson !

Hűtőmatrac és mellény

Speciális, állattartással kapcsolatos boltokban (vagy az interneten) több helyen is elérhető úgynevezett hűtőmellény. Ebből több fajta létezik, és segíthet, hogy kutyánk teste ne hevüljön túl - általában be kell vizezni őket, mielőtt ráadjuk az állatra. Létezik úgynevezett hűtőmatrac is, amely cicák és kutyák számára is használható, és olyan anyagból készül, amely nem melegszik át. Ezt általában szintén be kell vizezni, és akkor is jól jöhet, ha például szabadtéri programot tervezünk az állattal a hőségben.

Sose hagyjuk magára a kutyát a forró autóban
Sose hagyjuk magára a kutyát a forró autóban!

Hővédelem az autóban

Az egyik legfontosabb dolog, hogy a melegben sose hagyjuk magára az állatunkat az autóban. Mivel erről a mai napig hajlamosak néhányan elfeledkezni, nem lehet elégszer hangsúlyozni. Az ilyesmi az állat életét is veszélybe sodorhatja. Ha néhány percre (de többre semmiképp sem!) mégis magára hagyjuk, akkor legyünk biztosak benne, hogy árnyékos helyen álltunk meg, és legalább egy-két ablakot résnyire lehúzva hagytunk, hogy bejusson az oxigén az utastérbe. Ha hosszabb útra indulunk cicával vagy kutyával, akkor legyen nálunk egy kis tálka, amelyben vizet kínálhatunk neki, és rendszeresen álljunk is meg, és próbáljuk megitatni kedvencünket.

Forrás: petmd.com

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +5 °C
Minimum: +2 °C

Estig döntően borult marad az ég, de napközben a déli határ közelében felszakadozhat a felhőzet. Főként az ország északi kétharmadán várható további tartós eső. Több helyen hullhat kiadós mennyiség, a legtöbb csapadék a Szombathely-Debrecen vonal széles sávjában valószínű. A légmozgás napközben többnyire mérsékelt, néhol élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 18 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb, a déli határ közelében mérhetjük a 10 fok feletti értékeket. Késő estére 0 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet. A meteorológusok szerint napközben ismét kettős fronthatás lesz a domináns, melynek hátterében egy mediterrán ciklon áll.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra