A meleg ezért veszélyes a kutyára

Hamarosan beköszönt az igazi nyár és vele együtt a hőség is. Forró napokon különösen fontos, hogy gondot fordítsunk arra, hogy kedvenceinket megvédjük a káros hőhatásoktól.

Hővédelem az otthonunkban

Nagy melegben akár a lakás is felmelegedhet annyira, hogy az állatnak kényelmetlen legyen, ráadásul például kutyák esetében az egyes fajták hőtűrő képessége is különbözik. Az egyik első és legfontosabb lépés, hogy mindig legyen az állat előtt megfelelő mennyiségű friss, tiszta víz. Hőségben, ha egyedül hagyjuk otthon az állatokat, ügyeljünk rá, hogy a sötétítők, redőnyök el/le legyenek húzva.

Ezt jelzi, ha meleg a kutya orra Ahogy az emberek, úgy a háziállatok egészségével kapcsolatban is számos tévhit él a köztudatban. Az alábbiakkal fontos tisztában lenni, ha azt szeretnénk, hogy kedvencünk egészséges legyen. Kattintson!

Hűtőmatrac és mellény

Speciális, állattartással kapcsolatos boltokban (vagy az interneten) több helyen is elérhető úgynevezett hűtőmellény. Ebből több fajta létezik, és segíthet, hogy kutyánk teste ne hevüljön túl - általában be kell vizezni őket, mielőtt ráadjuk az állatra. Létezik úgynevezett hűtőmatrac is, amely cicák és kutyák számára is használható, és olyan anyagból készül, amely nem melegszik át. Ezt általában szintén be kell vizezni, és akkor is jól jöhet, ha például szabadtéri programot tervezünk az állattal a hőségben.

Sose hagyjuk magára a kutyát a forró autóban
Sose hagyjuk magára a kutyát a forró autóban!

Hővédelem az autóban

Az egyik legfontosabb dolog, hogy a melegben sose hagyjuk magára az állatunkat az autóban. Mivel erről a mai napig hajlamosak néhányan elfeledkezni, nem lehet elégszer hangsúlyozni. Az ilyesmi az állat életét is veszélybe sodorhatja. Ha néhány percre (de többre semmiképp sem!) mégis magára hagyjuk, akkor legyünk biztosak benne, hogy árnyékos helyen álltunk meg, és legalább egy-két ablakot résnyire lehúzva hagytunk, hogy bejusson az oxigén az utastérbe. Ha hosszabb útra indulunk cicával vagy kutyával, akkor legyen nálunk egy kis tálka, amelyben vizet kínálhatunk neki, és rendszeresen álljunk is meg, és próbáljuk megitatni kedvencünket.

Forrás: petmd.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)