A nap képe: a napraforgók sem bírták a forróságot

Európa-szerte rendkívül nehéz helyzet elé állította az idei nyári szárazság a mezőgazdaságot. Mai fotónkon egy teljesen kiégett napraforgómező látható az északkelet-bulgáriai Ezerets városa mellett.

Teljesen kiégett napraforgómező a bulgáriai Ezeretsben 2022. augusztus 21-én
Fotó: MTI/EPA/Vaszil Donev

Mint arra korábban Kis Anna meteorológus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Meteorológiai Tanszékének tudományos munkatársa felhívta a figyelmet, a hőhullámok, az aszály és szárazság egyaránt súlyos károkat okozhatnak. Együttes hatásuk azonban még erőteljesebb lehet, és kérdéses, hogy a jelenlegi társadalmi-gazdasági rendszer ennek hosszú távon képes lesz-e ellenállni. A klímaváltozás miatt ugyanis egyre gyakrabban várható egyszerre hőség és szárazság.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -3, +4 °C

Többfelé erősen felhős, borult lesz az ég, de lesznek tájak, ahol kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható, de ónos szitálás, illetve kisebb eső egy-két helyen kialakulhat. Mérsékelt marad a szél, a legmagasabb hőmérséklet 3, 8 fok között alakul. Vasárnap folytatódik az eseménytelen, frontmentes időszak. Az ízületi panaszok egész nap fennállhatnak, emellett gyakoriak lehetnek az alvásproblémák és a fejfájásos tünetek. A fényhiány lehangoltságot, ingerültséget okozhat. Fennáll a megfázás veszélye. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: