Maffiózók támadtak Győrfi Pálra - a Csepel Művek területén

Az eset még márciusban történt, az egykori Csepel Művek területén. Szerencsére azonban aggodalomra semmi ok. A mentők népszerű szóvivőjét az Országos Mentőszolgálat Alapítvány legújabb kisfilmjének forgatásán a Valami Amerika 2-ből és az alapítvány "Tartsd életben!" című újraélesztési kampányfilmjéből ismert Bala (Csuja Imre) és testőrei által érte az inzultus.

„Pofonegyszerű, neked is menni fog, tartsd életben, legyél te is életmentő!” – ezekkel a szavakkal fejeződik be az Országos Mentőszolgálat Alapítvány 2015 februárjában indított, „Tartsd életben!” című edukációs kampányfilmje. A laikus újraélesztést népszerűsítő kisfilm eddigi gyorsmérlege: jó pár megmentett emberélet, javuló újraélesztési tudás, több mint 2 milliós nézettség az internetes videómegosztókon és komoly szakmai elismerések.

„Nekünk sokat számít”

„Nagyon örültünk a minden várakozást felülmúló eredményeknek, ígértük a folytatást, ami most el is készült” – ad tájékoztatást dr. Czakler Éva, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány alelnöke, mentőorvos, aki maga is szerepet vállalt az új epizódban. Herendi Gábor rendező és az alkotói stáb további szereplőkkel, közöttük Győrfi Pállal, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjével kiegészülve ott folytatta a történetet, ahol az tavaly abbamaradt. Az „1% - Nekünk sokat számít” című új szpot ezúttal a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlására fókuszál. A kisfilmmel együtt nyilvánosságra hozott werkfilmből nem csak a forgatás részleteibe kapunk betekintést, azt is megtudhatjuk, miért számít sokat a mentőknek az 1 százalék.

Pofonegyszerű, neked is menni fog, tartsd életben, legyél te is életmentő!
Pofonegyszerű, neked is menni fog, tartsd életben, legyél te is életmentő!

Az életmentés közös szívügyünk

Elenyésző annak a veszélye, hogy akár egy hozzá nem értő is kárt okozzon valakiben azzal, hogy újraéleszti, pedig nem volna rá szüksége. Részletek! Győrfi Pál szóvivő elmondta, hogy 755 mentőegység és 7800 mentődolgozó küzd azért, hogy mindenkihez időben érkezzen a segítség. Az Országos Mentőszolgálat működtetése ugyan állami feladat, de a legkorszerűbb eszközök megléte szerinte közös felelősség. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány az 1 százalékot felajánlók és a magánadományozók segítségével mindehhez évente 150-200 millió forintos nagyságrendben járul hozzá. Jelenleg átadásra vár öt LP-15 típusú defibrillátor, tíz gerinchordágy és tíz lélegeztető berendezés 68,7 millió forint összértékben. Ezen kívül 23 darab Lucas2 típusú mellkasi kompressziós berendezés és 5 darab mentőorvosi kocsi beszerzését is elindították összesen 128 millió forint értékben.

További részletek a Mentőalpítvány honlapján

Olvassa el aktuális cikkeinket!

A nap képe: a magyar agykutató, akire büszkék vagyunk

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés