Koronavírus: kórházba került egy budapesti idősotthon 4 lakója

A hétvégén négy embert szállítottak kórházba koronavírus-fertőzés gyanújával a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona VI. kerületi, Rózsa utcai telephelyéről - jelentette be a Főpolgármesteri Hivatal.

A koronavírussal kapcsolatban még sok a bizonytalanság. Talán ez lehet az oka annak is, hogy ennyi tévhit terjed az új kórokozóról. Olvassa el korábbi cikkünket, amelyben leszámolunk a tévhitekkel!

A koronavírus-fertőzés gyanújával kórházba szállított 4 idős közül 2-nél már igazolták a fertőzést, egyikük azonban már el is hunyt. A másik 2 esetben még várnak a tesztek eredményire - írta oldalán a hivatal.

Járványügyi megfigyelés

Az intézményt már járványügyi megfigyelés alá helyezte a VI. kerületi tisztifőorvos. A megfigyelés ideje április 4-étől az intézkedés feloldásáig tart. A lakók a járványügyi ezalatt nem hagyhatják el a szobáikat.

koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus Budapest, koronavírus idősek, koronavírus idősek otthona, koronavírus fertőzöttek, koronavírus áldozatok
koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus Budapest, koronavírus idősek, koronavírus idősek otthona, koronavírus fertőzöttek, koronavírus áldozatok

Időseket és betegeket támad a vírus

Ahogy már korábban is olvashatták a HáziPatika.com-on, több mint 44 ezer koronavírus-fertőzött adatainak elemzése alapján a kutatók arra jutottak, hogy a más betegségekben szenvedők és az idősek esetében a legnagyobb a vírusfertőzés kockázata, de az egészségügyi dolgozók is a veszélyeztetettek közé tartoznak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pedig a napokban arra figyelmeztetett, hogy a 65 év felettieken kívül a szív- és érrendszeri problémával, a rosszindulatú daganattal, a krónikus légúti megbetegedéssel, az anyagcsere-betegséggel - például diabétesszel, valamint a máj- és vesebetegséggel küzdőkre is jelentős veszélyt jelent a fertőzés, életkortól függetlenül.

Szobakarantén van több magyar idősotthonban, mert ha egy ilyen intézménybe bejut a koronavírus, annak nagyon veszélyes következménye lehet - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés