Koronavírus: ezt jelenti a sárga felirat az ajtón

Ha egy lakásban koronavírus-fertőzött van, piros lapot ragasztanak az ajtajára, ha azonban valahol sárga felirat tűnik fel, az ezt jelenti.

Mint arról a HáziPatika.com-on már beszámoltunk, kötelező házi karantént rendelhet el a hatóság bárkinél, akinél felmerül a gyanúja, hogy új koronavírussal fertőződött meg. Ma Magyarországon mintegy 11 ezren vannak hatósági házi karanténban, ami egyben azt is jelenti, hogy otthonaik bejárati ajtajára mindannyian kötelesek voltak már kiragasztani a hatósági figyelmeztető feliratot, az úgynevezett "piros lapot".

koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19
koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19

Müller Cecília országos tisztifőorvos azonban az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján, újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a társasházakat ugyan nem kötelezik semmire, ha egy vagy több ott lakónál kötelező házi karantént rendelnek el, a társasház bejáratánál viszont egy sárga felirattal lehet jelezni, hogy abban a házban fertőzöttek vannak. A tisztifőorvos elmondta, a társasházat nem kötelezik semmire, hiszen a hatóság személyekről dönt és intézkedik, azonban a közös tereket - lépcsőház, korlát, lift - érdemes átfertőtleníteni. Eddig nem volt arra példa, hogy egy egész társasházat helyeztek volna karantén alá.

A járványügyi helyzet miatt hazaküldtek egy 72 éves férfit az Orosházi Kórházból. Fél nappal később meghalt - olvassa el az erről szóló cikket társportálunkon, az nlc.hu-n.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő