Koronavírus: 455 magyar fertőzött halt meg hétvégén

Az elmúlt 3 nap során összesen 16 017 új koronavírus-fertőzöttet és 455 áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb 16 017 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel átlépte az 1 millió 198 ezret a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 455 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 36 884-re emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatok
Koronavírus elleni vakcinát adnak be egy páciensnek a fővárosi Szent János Kórház oltópontján.Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

6531-en vannak kórházban

Jelenleg 170 416 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon. 6531-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 565-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 991 639 személyt már gyógyultnak nyilvánítottak. A legfrissebb adatok szerint 43 047 személy van hatósági házi karanténban, és több mint 8,85 millió tesztet végeztek már el az országban.

Így áll a hazai átoltottság

Noha a nagy járványok elleni védekezés az emberiség egyik sikertörténete, minőségi ugrást csak a tömeges védőoltások bevezetése jelentett.

Eddig már 6,19 millió személyt oltottak be Magyarországon a koronavírus ellen, 5,89 millióan pedig már a második dózist is megkapták. Azoknak pedig, akik már legalább 4 hónappal ezelőtt megkapták a COVID-19 elleni oltást második adagját, a harmadik, emlékeztető dózis beadatását is ajánlják. A friss információk szerint már több mint 3 millióan meg is kapták az ismétlő oltást.

Sikeres volt az oltási akció

Az elmúlt három hétben zajlott oltási akció vasárnap este lezárult, addig összesen 1 millió 436 ezren igényeltek oltást. Közülük 1 millió 171 ezren már a megerősítő dózist kérték, de 166 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy most már beadatja magának az első oltást. A kórházi oltópontok mától ismét normál menetrendben oltanak. Aki szeretné beoltatni magát, itt foglalhat magának időpontot, ha már rendelkezik érvényes regisztrációval, vagy a háziorvosától is kérheti az oltás beadását. Egyébként további oltási akciók is várhatóak majd a közeljövőben, ezekről hamarosan tájékoztatást adnak.

Az idő múlásával egyre több emberen mutatkoznak a koronavírus-járvány okozta stressz, aggodalom és bizonytalanság testi-lelki hatásai. Egy friss kutatás rávilágított, hogyan befolyásolhatja mindez a vérnyomásértékeinket.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)