Ezzel az 5 dologgal lehetne megfékezni a járványt

Világszerte már csaknem 16,5 millió embert fertőzött meg és több mint 654 ezer áldozatot szedett az új típusú koronavírus. Egyes országokban sorra dőlnek meg a szomorú rekordok, Amerika néhány államában például már akár napi 10 ezer fertőzöttet is regisztrálnak, Indiában pedig az 50 ezret is meghaladta az elmúlt napon diagnosztizált COVID-betegek száma. Az amerikai szakértő ezért elmondta, mit kellene tenniük az embereknek a járvány megfékezéséhez.

Amerika első számú járványügyi szakembere, Anthony Fauci a MarketWatchnak elmondta, hogy mindössze 5 fontos dolgot kellene tennünk ahhoz, hogy kontroll alatt tarthassuk a jelenleg is tomboló koronavírus-járványt. Ezeket azért tartotta fontosnak kiemelni, mert véleménye szerint az emberek jelenleg nem tudják, mit is kellene tenniük, illetve hogyan kellene viselkedniük a mostani helyzetben.

koronavírus, koronavírus megelőzés, koronavírus védekezés, koronavírus maszk, koronavírus kézmosás, koronavírus távolságtartás, koronavírus tömeg, koronavírus szórakozóhelyek
A maszk viselése az egyik legfontosabb, amit tehetünk. Fotó: Getty images

Öt dolog a sikeres küzdelemért

Röviden úgy lehetne összefoglalni a szakember tanácsát, hogy vegyük komolyan a koronavírus-járványt, és fogadjuk el, hogy bizonyos lemondások nélkül nem fogjuk tudni megfékezni a kórokozó terjedését és pusztítását. A szakértő szerint az alábbi 5 dolog segítene a legtöbbet a jelenlegi helyzetben:

  1. Viseljünk maszkot!
  2. Mossunk gyakran kezet!
  3. Tartsunk legalább 1,5 méteres távolságot másoktól!
  4. Kerüljük a tömeget!
  5. Mondjunk le a szórakozóhelyekről!

A szakember szerint egyébként a szórakozóhelyeket be is kellene zárni, mivel az elmúlt hetekben több olyan buliról is lehetett hallani, ahol több tucatnyian fertőződtek meg a koronavírussal. A 79 éves szakértő azt is hozzátette, hogy a repüléstől is jobb lenne most tartózkodni, mert túl nagy a megbetegedés kockázata. Emellett mindenkit arra kér, hogy az éttermekben lehetőleg ne benti, hanem inkább a teraszon vagy a kerthelyiségben elhelyezett asztalt válasszon. A legjobb választás azonban egyértelműen az lenne, ha nem mennénk étterembe, ahogyan ő sem teszi - jegyezte meg.

Amerika még az első hullámmal küzd

Miért erősödött fel ennyire Amerikában a járvány? A válaszért kattintson ide!

A járványügyi szakember megemlítette továbbá, hogy korai még második hullámról beszélni, Amerika ugyanis - véleménye szerint - még mindig az első hullámmal küzd. Kitért arra is, hogy nagy problémákat okozhat, ha az őszi-téli influenzaszezon idején még mindig erősen terjedni fog az új típusú koronavírus. Úgy ugyanis két légúti fertőzést előidéző kórokozó lesz jelen egyszerre. Ezért azt tanácsolja, hogy legalább az influenza elleni védekezésben használjuk ki a védőoltás adta lehetőséget. Ugyanakkor továbbra is bízik abban, hogy az év végén, vagy legkésőbb 2021 első hónapjaiban elérhetővé válik az új típusú koronavírus ellen vakcina is.

Több mint 4 hónap alatt gyógyult ki a koronavírusból egy férfi - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)