10 hónapos és 6 éves is van a hétvégi áldozatok között

Az elmúlt 3 nap során összesen 455 áldozatot regisztráltak Magyarországon. A nemrég közzétett részletes adatokból az is kiderült, hogy két kisgyerek is meghalt a hétvégén.

Ahogy már korábban megírtuk, a hétvégi összesített adatok alapján az elmúlt 3 nap során újabb 455 áldozatot szedett Magyarországon az új típusú koronavírus. A legutóbb elhunytak közül 30-nak semmilyen alapbetegsége nem volt, 29 személy pedig 50 éves vagy annál fiatalabb volt.

Szombaton megnyílt az internetes időpontfoglaló az 5-11 éves gyerekek COVID-19 elleni oltásához. A korcsoport oltása december 15-én kezdődik, az erre kijelölt kórházi oltópontokon.

Két kisgyerek a hétvégi áldozatok között

A listában két kisgyerek is szerepel. A 36654. hazai áldozatként egy 6 éves fiút tüntettek fel, aki epilepsziával és mentális retardációval küzdött. A COVID-19-cel összefüggésben meghalt továbbá egy 10 hónapos csecsemő is. A kisfiú, akinek krónikus asztmája volt, a 36742. a listában.

Nem igaz, hogy a gyerekekre nem veszélyes

A fenti adatok alátámasztják azt, amire már egyre több szakember próbálja felhívni az emberek figyelmét: nem igaz, hogy a gyerekeknél minden esetben enyhe lefolyású a koronavírus-fertőzés. Már a harmadik járványhullám alatt is több mint 100 gyerek került kórházba súlyos COVID-19-cel, a Heim Pál Gyermekkórházban pedig jelenleg is több koronavírusos kisgyerek van intenzív osztályon és lélegeztetőgépen, többnyire 10 év alattiak.

10 év alatti koronavírus-fertőzöttek fekszenek intenzív osztályon.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő