Koronavírus: így változhat meg a repülés

A koronavírus-járvány után - legalábbis egy ideig - semmi sem lesz ugyanolyan, a többi között átalakulhat például a repülés is. Az rd.com összegyűjtötte, pontosan milyen változásokra számíthatunk ezen a téren.

Jelenleg a rendszeres kézmosás és a maszkviselés mellett a társadalmi távolságtartás az egyik leghatékonyabb fegyver a COVID-19-et okozó SARS-CoV-2 vírus terjedése ellen. Az emberek a repülőgépen sem zsúfolódhatnak össze úgy, mint régen, és ez Henry Harteveld repülésbiztonsági szakértő szerint még jó ideig így lesz. Mint elmondta, a légitársaságok a jövőben is korlátozhatják az utasok számát, illetve blokkolhatják a gépen a középső üléseket. Szintén számíthatunk arra, hogy a becsekkolásnál, a biztonsági ellenőrzésnél és gépbe való beszállásnál is sokáig távolságot kell tartani.

Az emberek a repülőgépen sem zsúfolódhatnak össze úgy, mint régen.
Az emberek a repülőgépen sem zsúfolódhatnak össze úgy, mint régen.

Ugyancsak valószínűsíthető, hogy a reptereken valamilyen módon a jövőben is ellenőrizni fogják az utasok egészségi állapotát. Bár az nem megoldható, hogy mindenkin koronavírustesztet végezzenek, a pulzusszám, illetve a testhőmérséklet monitorozása általánossá válhat. Nagy eséllyel búcsút mondhatunk a gépen található magazinoknak, katalógusoknak, folyóiratoknak vagy más nyomtatott médiaterméknek, ezek ugyanis potenciális kórokozóterjesztők és -hordozók lehetnek.

A légiutas-kísérők minden bizonnyal jó ideig maszkban dolgoznak majd, és bizonyos légitársaságok az utasoktól is elvárhatják az arc és az orr eltakarását. A szakértők arra számítanak, hogy ételeket és italokat továbbra is felszolgálnak majd a gépeken, de elképzelhető, hogy változik azok kiosztásának és csomagolásának módja, hogy csökkentsék a fertőzésveszélyt.

Több mint 10 évvel rövidíti az életet a koronavírus-fertőzés - részletek itt.

Arra is érdemes felkészülni, hogy mivel a járvány miatt a légitársaságok jelentős veszteséget könyvelnek el, áremelésekkel igyekeznek majd valamelyest pótolni a hiányt. Drágább lehet az igényeinknek megfelelő hely lefoglalása, és megemelkedhetnek a poggyászokkal kapcsolatos díjak. Bár a járványhelyzet előtt a légitársaságok nem voltak túl rugalmasak a lemondásokkal kapcsolatban, a szigor - még ha ideiglenesen is -, de lazulhat, hiszen most az a fontos a cégeknek, hogy az utasok ne pártoljanak el tőlük.

A megnövekedett fertőzésveszély miatt a jövőben is sokkal több időt kell szánni majd a repülőtér összes részének takarítására, és természetesen a repülőgépek belsejét ugyancsak alaposabban kell fertőtleníteni. Ez valószínűleg megnöveli majd a várakozási időt, így a szokásosnál több türelemre lesz szükségünk.

Forrás: rd.com

Több budapesti járatát is újraindítja a Lufthansa-csoport - részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében olvashat.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés