Pár perccel a halál után is gondolkodunk

A kutatók bebizonyították, hogy néhány perccel a halált követően az agy bizonyos részei még működnek, tehát még ekkor is érzékelhetjük a külvilágból jövő ingereket.

Talán egyetlen téma sem foglalkoztatja az embereket jobban annál, hogy mi történik majd velünk a halálunk után. Hogy a túlvilágon mi vár ránk, életünk során talán soha sem tudhatjuk meg, a halál beálltát követő pillanatokról viszont már egyre több feljegyzés született.

Ilyen a halál előtti utolsó pillanat Egy nemzetközi kutatócsoport rátalált az agyhalál előtti utolsó pillanatra. A felfedezés arra enged következtetni, hogy az ember öntudata még percekig fennmaradhat, miután a test többi részének működése már leállt. Kattintson a részletekért!

A halál után is érzékeljük a külvilágot

Az újraélesztett emberek nagy része azt mondta, hogy a keringés leállását követően sem vesztett el minden kapcsolatot a külvilággal: hallotta például az orvos és az asszisztensek beszélgetését, látta a körülötte mozgó embereket. Mindez arra utal, hogy az agy még a keringés leállását követően is aktív marad, vagyis azután is lehetnek gondolataink , hogy hivatalosan már halottnak nyilvánítottak minket.

A halál beálltát követően az emberi agy még percekig észleli a környezetét
A halál beálltát követően az emberi agy még percekig észleli a környezetét

Kanadai orvosok megfigyelései szerint az agy bizonyos részei még tíz perccel a halál beálltát követően is működnek. Az elhunyt személynek ilyenkor már nincsen keringése, és a pupillája sem reagál a fényre, mégis a mélyálomhoz hasonló agyi impulzusok mérhetőek nála. Emiatt valóban érezhetnek és gondolhatnak bizonyos dolgokat még azt követően is, hogy az orvosok már lemondtak róluk.

A New York Egyetem kutatói több, halálból visszahozott beteg beszámolóját is összegyűjtötték, az elmondottak pedig alátámasztották az orvosok megfigyeléseit. Többen állították, hogy látták a körülöttük dolgozó orvosok és ápolók körvonalait, és a beszélgetésüket is megértették. A kutatók most arra próbálnak fényt deríteni, hogy a halál hogyan hat az agyra, és a tudatunk mennyi ideig képes feldolgozni a körülöttünk zajló folyamatokat. Remélik, hogy az eredmények a keringési betegségekben szenvedők kezelését is segíthetik majd és csökkenthetik az újraélesztés utáni agykárosodás mértékét.

Forrás: Independent

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +16, +25 °C
Minimum: +7, +14 °C

Gyakran lesz erősen felhős az ég, de napközben átmenetileg hosszabb napos időszakok is előfordulnak. Eső, zápor nagyobb eséllyel a nap első felében fordulhat elő, de máskor sem zárható ki. Élénk, erős lesz a délnyugati, nyugati szél, 16, 25 fok közé melegszik a levegő. Szombaton kissé gyengébb mértékben ugyan, de továbbra is kettősfronti hatás érvényesül. Ingadozhat a vérnyomás, emellett egyéb keringési panaszok is felléphetnek. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás is. A tünetek tartósnak ígérkeznek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: