Tovább élhetünk a kamillateától?

A kamillatea hatása miatt hosszabb ideig élhetnek a nők, állítja egy amerikai kutatás.

Mit tud a kamilla?

A The Gerontologist szaklapban megjelent kutatás azt állítja: a kamilla fogyasztása 29%-kal csökkenti a korai halál lehetőségét (bármely betegséggel kapcsolatban), ez viszont csak a nőkre igaz , a férfiak valamilyen okból kifolyólag nem részesülnek ebben az előnyben, a kutatók még nem tudják megmondani, miért - írta korábban a Daily Mail.

Ismerd meg a gyógynövényeket! Fűben, fában orvosság - tartja a mondás. Kattintson! A The University of Texas kutatói hét évig figyelték a világ egyik legrégibb és legjobban elterjedt (és egyben legjobban is dokumentált) gyógynövényének hatását közel 1700 emberen (férfiakon és nőkön egyaránt) öt délnyugat-amerikai államban: a megfigyeltek 14%-a fogyasztott kamillateát rendszeresen.

Tovább élhetünk a kamillateától?
Tényleg tovább élhetnek a nők a kamillateától?

Miben segít a kamillatea rendszeres fogyasztása?

Az adatok egyértelműen ahhoz a végkövetkeztéshez vezettek, hogy a kamillatea rendszeres fogyasztása 29%-kal csökkenti a korai halál esélyét minden betegséggel kapcsolatban. Mindezen viszony még akkor is fennállt, amikor a kutatók a demográfiai különbségekkel, meglévő betegségekkel, valamint életviteli feltételekkel is kalkuláltak. Meglepő módon azonban a férfiaknál ez az egészségvédő hatás nem érvényesült.

A kísérletben résztvevő Dr. Bret Howrey professzorhelyettes hozzátette: nem képesek még megmagyarázni a nemek között fellépő különbséget - az biztos csak, hogy a nők általánosságban több kamillateát isznak a férfiaknál. Első körben csak olyan magyarázatra képesek gondolni, hogy a délkeleti államokban még mindig tartják magukat a tradicionális nemi szerepek, a nők jobban figyelnek a háztartásra és a család egészségére és emiatt a gyógynövényeket is sokkal gyakrabban használják.

A kamilla egészségjavító hatása természetesen nem számít újdonságnak: az elmúlt évek kutatásai szerint magas vércukor, felkavarodott gyomor vagy idegesség kezelésére tökéletes, de a cukorbetegség egyes komplikációt is lehet vele kezelni: egyúttal csökkenti a koleszterinszintet, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású is egyben - tudatta a Daily Mail .

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: