A fekete tea ezért egészséges

A fekete tea igazi csodaital: segít koncentrálni, támogatja a fogyást, erősíti az immunrendszert, óvja a száj egészségét. Emellett persze nagyon finom is, és mindenki számára elérhető.

Segít felvenni a harcot a szabad gyökökkel

A fekete teában rengeteg az antioxidáns, ezért sejtvédő hatású és hatásos gyökfogó. Hozzájárul ahhoz, hogy szervezetünket kevésbé károsítsák a szabad gyökök, amelyek a daganatoktól a szívbetegségekig számos betegség kialakulásához hozzájárulnak.

Gyógyteák stressz ellen A stressz szinte folyamatosan jelen van az életünkben, és bár segítheti például a jobb teljesítmény elérését, az állandó felfokozott állapotnak súlyos következményei is lehetnek. A stressz ugyanis számos krónikus betegség rizikóját növeli. Kattintson !

Segíthet csökkenteni a koleszterinszintet

A magas LDLkoleszterin -szint számos betegség kialakulásának esélyét megnövelheti. Ha ilyen problémánk van, akkor érdemes napi 2-3 csésze fekete teát fogyasztani, mert kutatások szerint hatékonyan csökkenti a koleszterinszintet a benne található katekineknek köszönhetően.

Segít kordában tartani a vérnyomást

A magas vérnyomás szintén számos betegség kialakulásának esélyét megnövelheti: ilyen a krónikus vesebaj, a szívműködési zavar, a szívroham és a stroke is. Kutatások szerint napi 3 csésze fekete tea elfogyasztása fél éven át mérhetően csökkenti a vérnyomást a benne található flavonoidoknak köszönhetően.

A fekete tea az immunrendszer erősítése mellett a vérnyomást is megfelelő szinten tartja
A fekete tea azimmunrendszererősítése mellett a vérnyomást is megfelelő szinten tartja

Segít megakadályozni a fogszuvasodást

A fekete teában olyan összetevők találhatóak, amelyek akadályozzák a fogszuvasodásért felelős baktériumok szaporodását a szájüregben. Ráadásul még fluorid is van benne, amely segít erősíteni a fogzománcot.

Segíthet a fogyásban

A megfelelő étrend és a rendszeres sport mellett a fekete tea besegíthet a fogyókúrába. Kutatások szerint ugyanis fogyasztása segít csökkenteni a belekben azoknak a baktériumoknak a mennyiségét, amelyeket az elhízással is kapcsolatba hoztak.

Erősíti az immunrendszert

Egy tanulmány szerint a fekete tea fogyasztása fél év alatt érzékelhetően megerősítheti a szervezetet és ellenállóbbá tehet a betegségekkel, fertőzésekkel szemben.

Forrás: curejoy.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +7 °C
Minimum: -4, +4 °C

Borult, párás idő lesz szitálással, illetve egy-két helyen pár órás napsütés is előfordulhat (főleg keleten), majd késő délután már eső is kialakulhat a déli tájakon. Megélénkül az északkeleti szél, 3, 7 fokos maximumokat mérhetünk. Csütörtökön nem érkezik front, de az ízületesek és a légúti megbetegedésekkel küzdők most is komolyabb tüneteket tapasztalhatnak. Emellett enyhébb fejfájás is felléphet, illetve az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: