Szexelnek a kirakatban!

Csipkés fehérneműben, sokat sejtető mosollyal álldogált a kirakatban a lány, próbált szemkontaktust teremteni az előtte elhaladó férfiakkal. Sikerrel, mert az egyikük lecövekelt a kirakat előtt. Az ajtó kinyílt...

Egy lány, egy ágy, egy mosdókagyló

Több ilyen esetnek is szemtanúja voltam Amszterdam piros lámpás negyedében. Itt nincs szégyenkezés, ez üzlet! Volt, hogy egyszerre két fiatal férfi alkudozott a prostituálttal, és olyan is, hogy valaki a kiszemelt hölgy ajtaja előtt a sorára várt. Az ajtón lévő függöny ugyanis be volt húzva, ami azt jelentette, hogy kuncsaft van bent. Vagy esetleg épp pihenőt tart a prostituált. Fárasztó lehet alkonyattól hajnalig egy széken ülve vagy az ajtó előtt állva várakozni...

Szex a kirakatban Az "üzletet" egy parányi helyiségben bonyolítják le, a másfél-két négyzetméteren csupán egy egyszemélyes ágy (mellette a falon tükör), egy mosdókagyló és egy szék fér el - ahogy az a képgalériában is látható az egyik fotón. Végül is nem udvarolni vagy táncolni térnek be a kirakatba a "vendégek"...

Egyébként a lányok nem szeretik, ha fotózzák őket, sokan diákok, külföldiek, állítólag sok a magyar örömlány is, nem szeretnék, ha a szülők az internetre feltett képekből tudnák meg, mit csinál a gyermekük Hollandiában...

Azért sikerült készíteni néhány olyan képet, ahol nem lehet felismerni a prostituáltat, ám jól látszik, hogy milyenek a piros lámpával megvilágított kirakatok, amelyek mögött a lányok bájaikat árulják - tisztességes adót is fizetve!

2000-ben döntött ugyanis akként a holland kormány, hogy inkább engedélyezi és keretek közé szorítja az ősi szakma gyakorlását, amely így a hatóságok számára átláthatóbbá és ellenőrizhetőbbé válik.

Becslések szerint Hollandiában 25-30 ezer nő és férfi él prostitúcióból, nagy részük (illegális) bevándorló. A férfi prostituáltak kinézetre nem sokban különböznek a nőktől, vigyázat, a transzvesztitákat a felületes szemlélődő akár össze is tévesztheti az igazi lányokkal!

Baj van a részeg tengerésszel...

Merthogy nőt akart! Ezért indult virágzásnak a prostitúció a kikötőkben. Így történt ez Amszterdamban is, a XIV. században. A hajóról leszálló tengerészek nőtársaságot kerestek, és találtak. Az iparág a XX. században egyre bővült, bordélyházak, melegbárok, szexboltok, peepshow-k nyíltak sorra, és megtekinthető itt egy erotika-múzeum, illetve egy szexszínház is.

Forrás: http://www.red-light-district.nl A szabadságáról híres negyedben mindezek ellenére sem megengedett a szabadosság! Tilos például az utcán pisilni (vannak paravános vizeldék erre a célra a város utcáin), tilos meztelenül mászkálni (de a feltűnő vagy igen lenge ruhán senki nem csodálkozik), és még nyáron is tilos a csatornákba ugrálni.

Egyébként a kuncsaftok nagy része valószínűleg nem magányos férfi, sokan az érdekességet, szokatlan helyzetet próbálják ki Amszterdamban, ezt erősíti egy felmérés is, melyből kiderül, hogy az örömlányokhoz járó brit férfiak 43 százalékának volt állandó partnere akkor, amikor prostituáltakhoz ment.

Az anonim felmérésben a megkérdezettek 10 százaléka vallotta be, hogy volt már prostituáltnál, közülük minden második külföldön próbálta ki a fizetős szexet. 27 százalékuk vallotta azt, hogy rendszeresen igénybe veszi a hölgyek szolgáltatásait.

Saját bevallása alapján a férfiak egyike sem lett HIV-pozitív, de egyötödük összeszedett valamilyen nemi betegséget, például chlamydiát, gonorrheát, szifiliszt.

Szex a templom oldalában

A piros lámpás negyedben egy templom is van, és az épületet körülvevő kis utcákban kirakatok tucatjaiban kelletik magukat a lányok. Ez meglehetően furcsa, mint ahogy az is, hogy a rendőrök szerint az örömlányok egynegyede magyar!

A hölgyek nem túl változatosan "öltözködnek", leggyakrabban fehér melltartó és tanga van rajtuk, mert az nagyon szépen "világít" a piros fényben. Kevés nagyon vékony lányt lehetett látni, a többség csinos és nagymellű volt, illetve akadt egy-két extra méretű is. Afroamerikai és ázsiai lányt csak elvétve akadt, bár lehet, hogy éjfél körül megújult a kínálat...

Sok volt az unott arcú, mondhatni morcos hölgy, végül is nem mindenki képes egész éjjel mosolyogni és csábítani... Állítólag a mosolygósabbjai is csak addig kedvesek, míg a pénzt megkapják és az aktus lezajlik, utána már nem mutatnak érdeklődést a kuncsaft iránt.

A piros lámpás negyedet egyébként most akarják leszűkíteni a holland hatóságok, mert a prostitúciót engedélyező liberalizálás - úgy tűnik - nem érte el a célját. Bár a prostituáltaknak önállóan működő, adófizető vállalkozókká kellett volna válniuk, a negyed mégis futtatóktól függő, kiszolgáltatott lányok lerakatává vált.

Az ősi mesterségre épülő iparágban a futtatott lányok akár napi 400 eurót is megkeresnek. Az egyik ablakban árlistát is láttam: egy alkalomért 140 eurót kellett fizetni a hölgynek - ám a pénzért járó szolgáltatás nem volt részletezve.

Egyébként épp most indítanak programot Hollandiában a prostituáltak átképzésére: a város önkormányzata a kétéves tervre félmillió eurót különített el, szándékaik szerint körülbelül 8000 prostituált képzi át magát valamilyen másféle szolgáltatóipari munkára.

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +7, +13 °C
Minimum: -7, +2 °C

Megnövekszik a felhőzet, kevés helyen eső, zápor is lehet. Élénk, erős északnyugati szél mellett 7, 13 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán gyenge melegfronti hatás érvényesül. Erősödhetnek a gyulladások, többen fáradékonyságot, dekoncentráltságot tapasztalhatnak. Fokozódik a migrénhajlam, emellett alvásproblémák és ingerlékenység is felléphetnek. A hőmérséklet emelkedik, de a szél és a felhők miatt a mért értékeknél alacsonyabban alakulhat az érzett hőmérséklet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: