Számít-e, mennyire szűk a hüvely?

Kitágul-e a hüvely a túl sok szex miatt, számít-e az élvezetben a vagina mérete? Adunk néhány választ.

A nők esetében is lényeges a méret? Elkerülhetetlen, hogy szülés után visszafordíthatatlanul megváltozik a hüvely, így esély sincs többet a kielégítő szexuális életre? Megpróbáltuk kideríteni.

Jobb a szűk?

Tudta-e? Az egészséges hüvely tökéletesen tiszta, de ez nem jelenti azt, hogy steril lenne. Olvassa el, miért! Az egyik leggyakoribb elképzelés a szexualitással kapcsolatban az, hogy minél szűkebb egy nő hüvelye, annál nagyobb lesz az élvezet mindkét fél számára - ezért mondják, hogy fiatal lányokkal a legjobb szeretkezni, és ezért állítják sokan, hogy szülés után elkerülhetetlen a párkapcsolat megromlása.

Azonban a hüvely - akárcsak a pénisz - mindenkinél különböző, és különbözik az is, mi az ideális a partnernek. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a hüvely belső izomzata nagyon rugalmas , képes extrém mértékben kitágulni (hogy a szülés során a magzat ki tudjon bújni), de viszonylag gyorsan vissza is tud állni az eredeti állapotára.

A kitágulásnak a szexuális együttlét során is nagy szerepe van, hiszen az izgalom hatására a hüvely "felkészül" arra, hogy a péniszt befogadja, majd behatolás után újra enyhén összeszűkül. Az előjáték során tehát az izmok ellazulnak (ez okozza a kitágulást), majd a közösülés végén újra megfeszülnek. Vagyis, a közkeletű vélekedéssel szemben, a túl sok szex nem okozza a hüvely kitágulását - éppen ezért nem is lehet megállapítani valakiről csak a hüvelyének feszessége alapján, hogy korábban hány szexuális partnere volt.

A túl szűk hüvely tehát nem jelent feltétlenül jót: tulajdonképpen annak a jele, hogy a nő nincs tökéletes izgalmi állapotban, nem volt neki elég az előjáték vagy más ok miatt nem ért még el arra a pontra, hogy készen álljon a behatolásra.

Izgalom hatására a hüvely felkészül arra, hogy a péniszt befogadja

Izgalom hatására a hüvely felkészül arra, hogy a péniszt befogadja.

A túlságosan szűk hüvely, az igen fájdalmas behatolás azonban komolyabb betegség, a vaginizmus tünete is lehet . Ha még egy tampon felhelyezése is nehézségbe ütközik a hüvely görcsös feszessége miatt, mindenképpen orvoshoz kell fordulni!

Fizikális és hormonális hatások

Mennyire befolyásolja a hüvely feszességét a szülés? Ideális esetben semennyire. Valóban igaz, hogy a többszöri szülés hatással van az izmokra, így a hüvely szűkségét is befolyásolhatja, ám a változás nem állandó és nem is visszafordíthatatlan, ám átlagosan hat hónap szükséges ahhoz, hogy a szülés után visszarendeződjenek a dolgok.

Az életkornak, illetve a hormonális hatásoknak szintén szerepe van abban, mennyire érződik szűknek vagy tágnak a hüvely. Az idő előrehaladtával a hüvely fala elvékonyodik, elveszíti a feszességét, az izmok is petyhüdtebbé válnak (akárcsak a test többi részén, ha nem foglalkozunk velük eleget), az ösztrogénszint csökkenése miatt pedig gyakori probléma lehet a hüvelyszárazság .

Az intimtorna, a kismedencei izmok erősítése azonban bármilyen korosztálynak előnyére válhat. Ezek az egyszerű, könnyen megtanulható és bárhol elvégezhető gyakorlatok ugyanis pont azokat az izmokat erősítik meg, amelyek a hüvely feszességéért felelnek - azonban ezek nem magában a hüvelyben találhatóak. A segítségükkel nemcsak a szexuális életünket tehetjük jobbá, de csökkenthetjük az inkontinencia kialakulásának esélyét is.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.