Már kapható az óvszer, ami sosem szakad el

A legtökéletesebb szexuális együttlétet is tönkreteheti egyetlen mondat, mely után a feszült várakozás napjai következnek. A mondat így hangzik: "Elszakadt a gumi!"

Erre a problémára keresett megoldást az intim termékeket gyártó svéd LELO. A cég, amely a saját piacán legalább annyira elit pozíciót tölt be, mint az Apple az számítástechnikában, arra törekedett, hogy az új, prémium óvszerrel megóvja a használókat a kellemetlen és nem biztonságos helyzetektől.

A HEX elnevezésű óvszer messziről nem különbözik hagyományos társaitól. A megszokott formájú, tojáshéj színű latexdarabról közelebbről nézve viszont kiderül, hogy a tervezők újraalkották a gumit, és az is világossá válik, hogy minek köszönheti a nevét. Az anyagot ugyanis halvány, méhsejtre emlékeztető, hatszögletű mintázat díszíti. A dizájn persze nem a szemnek szól: a kutatók szerint a mintával megerősített latex a hagyományosnál strapabíróbb, kevésbé szakad, emellett pedig kényelmesebb is, mint a szokásos óvszer.

Tény, hogy a gumi óvszerre ráfért már egy kis fazonigazítás, 1920-as feltalálása óta ugyanis alig változott. Pedig nem keveset várunk tőle: védelmet a nem kívánt terhesség és a nemi úton terjedő betegségek ellen. Ugyanakkor sajnos nem túlzottan kedvelt a férfiak körében, mivel rontja a szexuális élményt - és ezt a véleményt sok nő is osztja. Emellett - ha a használó nem elég ügyes - lecsúszhat, és el is szakadhat.

Az új óvszert nem lehet kiszakítani

A fejlesztő csapat más alapanyagokon is gondolkozott, szóba került például a poliuretán, de mivel egy új anyag engedélyeztetése évtizedekig is eltarthatott volna az Egyesült Államokban, úgy döntöttek, a latexet újítják meg.

A gumi óvszer évtizedek óta ugyanazzal az eljárással készül: a pénisz alakú formát folyékony latexbe mártják, és amikor a latexréteg megszárad, lefejtik a formáról. Az új óvszer öntőformáján méhsejt alakú mintázatot helyeztek el. A formát kétszer mártják a folyadékba, amely először kitölti a mélyedéseket, majd másodszorra a forma többi részére is rákerül a bevonat. Az óvszer sötétebb és persze vastagabb is ott, ahol a mintázat van.

És hogy mi a mintázat előnye? A fejlesztők szerint az, hogy ha az óvszert bármely ponton nyomás éri, az hat különböző irányban nyúlik meg, a titok nyitja tehát a megnövelt rugalmasság. Sőt, ha a kísérlet kedvéért tűvel beleszúrunk, a gumi akkor sem reped szét. És végül még egy előny: a mintázat a lecsúszást is megakadályozza!

Erre a linkre kattintva közelebbről is megnézheti az újítást!

Cikkünk a www.techinsider.io írása alapján készült.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +1, +5 °C
Minimum: -4, +2 °C

Párás, borongós időre kell számítani. Az északkeleti tájakat kivéve többfelé lehet eső, nyugaton havas eső, hó is. Mérsékelt szél mellett 1, 5 fokig melegszik a levegő. Pénteken kettősfronti hatás érvényesül, erősebb panaszok délen, délnyugaton és nyugaton lehetnek. Ismét gyakorivá válhat a fejfájás, emellett a keringési és vérnyomáspanaszok is megszaporodhatnak. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet, sok tünet jelentkezhet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, kissé csökken. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: