FIGYELMEZTETÉS

18

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek
az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V.
kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.

A keménység a boldogság kulcsa a szexben?

A férfiak erekcióval kapcsolatos önbizalma nagyon eltérő Európa különböző országaiban: a spanyol férfiakat aggasztja a leginkább, és a németek a legelégedettebbek e téren - derül ki a Pfizer gyógyszergyár által készített felmérésből.

A 12 európai országra kiterjedő tanulmány kimutatta, a felnőttek 95 százaléka véli úgy, hogy a férfi szexuális önbizalma a jó szexuális élet leglényegesebb összetevője. A megkérdezett férfiak 84 százaléka pedig úgy gondolja, a férfiak szexuális önbizalmának alapeleme a partnerének szexuális kielégítésére irányuló képessége. A megkérdezett nők közel háromnegyede egyetértett ezzel. A nők több mint egyharmada viszont úgy véli, partnere keményebb erekcióra vágyik, hogy javíthassa szexuális életét.

A spanyol férfiakat aggasztja a leginkább az erekció; 83 százalékuk állítja, a keményebb erekció javítaná szexuális életét. A török férfiak 80 százalékkal a második, az olaszok pedig 76 százalékkal a harmadik helyen állnak. A német férfiak bizonyultak a legelégedettebbeknek, közülük mindössze 40 százalék állítja azt, hogy keményebb erekcióra vágyik.

"A kérdőív eredményei megerősítik a korábbi kutatások eredményeit, melyek azt mutatták, hogy a férfi erekciójának keménysége szoros összefüggésben áll a partnerének szexuális kielégítésére való képességébe vetett önbizalmával" - állítja Dr. John Dean, a független, nonprofit londoni klinika szexológusa. "A férfiaknak magabiztosnak kell érezniük magukat a szexszel kapcsolatban ahhoz, hogy élvezni tudják szexuális élményüket, ahhoz azonban, hogy szexuálisan magabiztossá váljanak, azt is tudniuk kell, hogy ki tudják elégíteni partnerük szexuális igényeit, és kemény erekcióra is képesek."

A 8576 férfi és nő részvételével készült felmérés azt is kimutatta, hogy a válaszadók 90 százaléka úgy vélte, a szexuális önbizalom hiánya negatív hatással lehet a férfiak általános önbizalmára. Az eredmények azt is megerősítették, hogy a merevedési zavarok a kor előrehaladtával egyre gyakoribbá válnak.

Ian Banks, a független brit Men's Health Forum orvosa és tanácsadója szerint a merevedési zavarok bármilyen életkorú férfiakat érinthetik, és sokkal gyakoribbak, mint gondolnánk. A kérdőív azt bizonyítja, hogy a 25 és 64 év közötti európai férfiak 70 százaléka tapasztal kemény merevedést, ez az arány azonban az 55 és 64 év közötti korosztályban 50 százalékra esik vissza.

"Ennek következtében ezek a férfiak elveszítik szexuális önbizalmukat, és nem bíznak abban, hogy képesek kielégíteni partnerüket, ezért fennáll a depresszió, a szorongás és az alacsony önbecsülés kialakulásának kockázata."

A felmérést áprilisban és májusban végezték. Alább azon férfiak százalékos aránya olvasható, akik szexuális életük javulása érdekében keményebb merevedésre vágynak:

Spanyolország: 83 százalék
Törökország: 80 százalék
Olaszország: 76 százalék
Nagy-Britannia: 62 százalék
Franciaország: 57 százalék
Belgium: 50 százalék
Svédország: 47 százalék
Románia, Dánia: 46 százalék
Hollandia: 42 százalék
Finnország: 41 százalék
Németország: 40 százalék

Copyright AFP [2009] / Translation Medipress

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+29, +34 °C
Minimum:
+16, +21 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, a megnövekvő felhőzetből elszórtan lehet zápor, zivatar.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes, erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag