Pótunokák jelentkezését várják

Olyan önkénteseket várnak, akik szívesen beszélnének néhány szót telefonon a járvány miatt még magányosabbá váló, idős emberekkel.

A koronavírus miatti kijárási korlátozás legnagyobb kárvallottjai azok az idősek, akiknek a személyes kontaktusokon túl szinte alig van lehetőségük kapcsolatot tartani más emberekkel. Az ő megsegítésükre indult el a "Hogy tetszik lenni?" című kezdeményezés, amely az otthonaikban rekedt idős embereket kötné össze telefonon néhány lelkes önkéntessel.

Hogy érzi magát? A HáziPatika.com főoldalán állandó figyelemmel követhetjük az ország hangulatát és vitalitását. A "Hogy érzi magát?" dobozunkban pár kattintással megadhatjuk, hogy milyen fizikai és lelkiállapotban vagyunk, majd megyékre lebontva megnézhetjük azt is, hogy aznap ki milyen választ adott!

Pótunoka kerestetik

A programra a Fesztivál Önkéntes Központ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat várja a jelentkezőket, akiknek vállalniuk kell, hogy telefonon, vagy online videóhívással napi szintű kapcsolatot alakítanak ki egy nagymamával vagy nagypapával. Előtte pszichológusok és szociológusok is felkészítik őket arra, hogy milyen témákról érdemes beszélgetni, illetve mely dolgokat ajánlott inkább elkerülni. A felkészülés részeként alapvető kommunikációs segédletet is biztosítanak az önkéntes "pótunokáknak".

Rengeteg idős ember örülne néhány kedves szónak, akár egy idegentől is. Fotó: Getty Images
Rengeteg idős ember örülne néhány kedves szónak, akár egy idegentől is. Fotó: Getty Images

Magyarországon több mint 750 ezer idős ember él magányosan, az ő életük pedig sokkal nehezebb lett a vírus miatti korlátozó intézkedések bevezetésével. Egy korábbi kutatás szerint a magány és a társadalmi izoláció legalább olyannyira megrövidíthetik az életünket, mint a súlyos elhízás. A programra az alábbi linkre kattintva jelentkezhetünk!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: