Mennyibe kerül egy jó mosogatógép?

Tíz gyártó közel félszáz mosogatógépét tesztelte nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel közösen a Tudatos Vásárlók Egyesülete. A vizsgálat eredményei arra utalnak, hogy a minőséget bizony meg kell fizetni.

Mint az a tudatosvasarlo.hu összefoglalójából kiderül, a górcső alá vett 48 készülék közül csupán 6 olyan akadt, amely a különböző szempontok alapján legalább 70 százalékos összesített értékelést kapott. Ezek piaci ára 200 és 450 ezer forint között mozog, tehát a legjobb eszközök valóban a drágább kategóriából kerültek ki. A teszt során figyelembe vették, hogy a mosogatógépek mennyire tisztítanak és szárítanak jól, mennyire zajosak, továbbá mennyire energiatakarékosak.

Az olcsóbb mosogatógépek között is akad, amelyik jól tisztít és szárít
Az olcsóbb mosogatógépek között is akad, amelyik jól tisztít és szárít

Az összesített értékelésben az élmezőny mögött 26 olyan készülék foglal helyet, amely legalább 60 százalékos eredményt ért el a vizsgálatok során, ezek között pedig már olyan is akad, amely csupán 90 ezer forintba kerül. Az olcsóbb termékek kapcsán érdemes azt is megemlíteni, hogy egyes darabok kifejezetten jól teljesítettek az edények tisztítása terén, márpedig kétségkívül ez a legfontosabb szempont. Ugyanakkor nem éppen csendesek.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete összegzése szerint "110 ezer forint alatt is találunk legalább közepesen tisztító, szárító, viszonylag energiatakarékos készüléket, ha beletörődünk, hogy nem a miénk lesz a világ legcsendesebb mosogatógépe." A tesztről bővebben a tudatosvasarlo.hu oldalon olvashat!

Egy mosogatógép kétségkívül könnyebbé teheti az életünket, nem mindegy azonban, mit teszünk be a gépbe tisztítani! Részletek itt.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: +1, +7 °C

Borult lesz az ég, szórványosan fordul elő gyenge eső. Mérsékelt lesz a délkeleti szél, délután 3, 9 fokot mérhetünk. Hétfőn még mindig kettősfronti hatást tapasztalhatunk, de napközben átmenetileg gyengül ennek mértéke. Ennek ellenére a fejfájás és a vérnyomás-ingadozás is tartós lehet, a szívbetegek állapota is romolhat. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: