Humánmeteo: Napsütéses lesz a karácsony (2017.12.23.)

Vasárnap nem lesz front a környezetünkben. A szeles időben fejfájás, migrénes panaszok jelentkezhetnek, feszültebbek, ingerültebbek lehetünk, melyet még fokozhat a karácsonyi készülődéssel járó stressz.

Milyen lesz a szenteste?

Frontmentes lesz a vasárnap, de a szél miatt feszültebbek, stresszesebbek lehetünk.

Vasárnap nem lesz közvetlen fronthatás a térségünkben. A frontokra érzékenyek fellélegezhetnek. Viszont a szeles időben fronthatástól függetlenül is már a reggeli órákban kialvatlanul ébredhetünk, napközben pedig az ingerültség mellé még fejfájás is társulhat. Feszültebbek, ingerültebbek lehetünk, melyet még fokozhat a karácsonyi készülődéssel járó stressz.

Itt lesz hó karácsonykor Változékony idő várható a hétvégén: esőre, hóra, napsütésre is készülni kell. Emellett melegszik az idő, december 24-én többfelé 10 Celsius-fok körüli maximumok várhatók - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Napsütéses lesz a karácsony, humánmeteo humánmeteorológia orvosmeteo orvosmeteorológia időjárás időjárás-előrejelzés időjárás-jelentés
Napsütéses lesz a karácsony

A változékony időben a görcsök is felerősödhetnek, izom- illetve hasi görcsök, fejfájás jelentkezhet; ez utóbbit többfelé a megerősödő szél is fokozhatja. Párologtassunk borsmenta illetve citromfű olajat, de ügyeljünk arra, hogy ezek a készítmények a természetes illóolajokat tartalmazzák.

A több órás napsütés jótékonyan hat a közérzetünkre, hangulatunkra, a napfény erősíti az immunrendszerünket. A napos, friss levegőn, ha teheti, sétáljunk egyet! A szél miatt alacsonyabb lesz a hőérzet, ezért öltözzünk melegen - javasolja a Meteo Klinika .

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +1, +5 °C
Minimum: -10, -3 °C

Gyengén, a Dunántúlon közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem alakul ki. Megélénkül a keletire forduló szél, 1, 5 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Szerdán frontmentes marad az idő. A nagyon hideg, erősen fagyos reggelen intenzív kopásos ízületi bántalmak jelentkezhetnek, emellett napközben is keringési és vérnyomáspanaszok léphetnek fel. A hideg a bőrt is száríthatja. Alacsony a hőérzet, de a napsütés némileg javít a komfortérzeten. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: