Humánmeteo: megvisel a didergős hideg

Kedden nem érkezik front, de a tartós hideg sokféle panaszt okozhat még a kevésbé időjárás-érzékenyek körében is.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a tartós hideg olyanoknál is előhozhat panaszokat, akik egyébként kevésbé reagálnak érzékenyen egyes időjárás-változásokra. Kedden tehát a nagyon hideg reggel és az egész napos hideg idő annak ellenére is megterhelheti a szervezetünket, hogy nem érvényesül fronthatás. A sok napsütés ugyan javítja a hangulatot és a közérzetet, de sokak panaszain ez egyáltalán nem segít.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát! A sokfelé a -10 fokot is meghaladó fagyos reggelek tartósan velünk lesznek, figyelnünk kell egy fontos élettani következményükre. Sarki hideg légtömegek érték el térségünket! Érzékenyek figyelem! A fokozott szervezeti terhelésekről beszél a meteogyógyász! (X)

A kevés felhő miatt erős hajnali lehűlésre lehet készülni, akár mínusz 15 fok közelébe is süllyedhet a hőmérséklet. Emellett lesznek olyan tájak, ahol napközben is fagyni fog, a tartós hideg pedig rendkívül megterhelő a szervezetünknek. Akár erősebb izom- és hasi görcs is felléphet, a vérnyomásunk is akár egész nap ingadozhat. Az ízületi panaszok tekintetében továbbra sem számíthat javulásra. Különösen a fagyos reggeleken jelentkezhetnek erős fájdalmak, amelyek aztán gyakran napközben is alig vagy egyáltalán nem mérséklődnek.

hideg téli idő, sapka, sál, fiatal nő, orrfújás, megfázás
Az lkövetkező napokban napos, de hideg időjárásra számíthatunk. Fotó: Getty Images

A szelesebb tájakon erős fejfájás is felléphet, valamint alvászavarok is sokaknál jelentkezhetnek. Mindenképpen szenteljünk figyelmet a kellően meleg, réteges öltözködésre, ha elmegyünk otthonról. Délután is hideg lesz, ráadásul a napsütés miatt csalóka lehet a hőérzet.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: