Hajnalban -2 fok is lehet (2020.04.22.)

Napközben száraz, napos, derült időre számíthatunk, ám csütörtök hajnalra néhol még fagypont alá is süllyedhet a hőmérséklet.

Napos időre készülhetünk, inkább csak az ország északkeleti, keleti részein lehet kevés fátyol- és gomolyfelhő - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzésében. Mint írják, csapadék nem lesz. Az északkeleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 16 és 20 fok között alakul. Késő estére általában 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

időjárás, fagypont, tavasz, hűvös, napsütés
időjárás, fagypont, tavasz, hűvös, napsütés

Estére derült vagy gyengén felhős idő várható. Csapadék nem lesz. Az északkeleti, keleti szelet helyenként élénk lökések kísérik. Csütörtök hajnalra -2 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Napközben többnyire derült vagy gyengén gomolyfelhős, napos idő ígérkezik, csapadék nem lesz. A keleti, északkeleti szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között várható, míg pénteken az előrejelzés szerint tovább emelkedik majd a hőmérséklet, akár 24 fokig.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció