Tíz maratonnal ér fel, ha napi három órát állunk

Ha naponta három órát állunk, akkor annak ugyanolyan jótékony a hatása, mintha tíz maratont lefutnánk egy évben - állítja egy sportorvos, a 2012-es olimpia brit bokszcsapatának orvosa.

Dr. Mike Loosemore, aki vezető tanácsadó a brit sportegészségügyi intézetben, azt állítja, hogy nemcsak a tornatermekben való gyakorlás, a sok futás, hanem már a kisebb testmozgások is lehetnek jótékony hatásúak. Egy év alatt akár tíz maratonfutással is felér az, ha valaki napi három órát áll - írja a brit Daily Mail .

A kalkulátor segítségével testmagassága, életkora és neme megadásával megtudhatja, milyen testsúly elérésével és megtartásával kedvez leginkább egészségének. Az adatokat ide kattintva adhatja meg ! A brit kormányzat napi félórás edzéseket ajánl, hetente ötször. Ám Loosemore szerint a férfiaknak csak hét, a nőknek pedig csak négy százaléka tesz ennek eleget. A brit felnőttek fele csak heti fél órát gyakorol, edz, mozog - ezzel a legkevésbé aktív országok közé tartozik az Egyesült Királyság.

A BBC 4 csatornának nyilatkozva Loosemore hangsúlyozta: az üzenet lényege az, hogy már egy kis testmozgás is segít, még ha nem is felel meg valaki a kormányzati tanácsoknak. Így már ha áll valaki, az is hasznos lehet. Amikor állunk, az összes izmunkat használjuk ahhoz, hogy ilyen helyzetben tartsuk magunkat.

Ha állva dolgozunk naponta három órát, hetente öt napon át, akkor az tíz maraton lefutásának felel meg egy évben. Már a kisebb mozgások is nagyon hasznosak, hiszen már ha valaki felkel a székéből, az is számít - tette hozzá.

Álljon legalább három órát naponta!

Mindez javítja az általános egészségi állapotunkat, csökkenti a szívbetegségek és a lift helyett a lépcsőt használjuk - magyarázza a Daily Mail.

Mindezt a brit egészségügyi minisztérium szóvivője is elismerte, amikor a londoni újság megkérdezte a véleményét. A tárca hangsúlyozta, hogy már a legkisebb mozgás is hasznos lehet. Hozzáteszik azt is, hogy mindenkinek valahol el kell kezdenie a testmozgást, a lényeg, hogy a saját igényeinek is megfelelően tegye ezt.

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14, +20 °C
Minimum: +3, +12 °C

A párás reggelt követően változóan vagy erősen felhős időre van kilátás, többfelé előfordulhatnak záporok. Mérsékelt marad a szél, 14, 20 fok közé melegszik a levegő. Csütörtökön kettősfronti hatás érvényesül. Tovább gyengül az immunrendszer, emellett kellemetlen fejfájás, migrén és alvászavar léphet fel. Sokan nagyon megterhelőnek érezhetik a helyzetet. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: