Milyen mozgásformát válasszak idősebb korban? (x)

A régebb óta fiatal korosztály tagjait vélhetően foglalkoztatja az a kérdés, hogy hogyan tudnak idősebb korban is aktívak maradni. Nehézséget jelenthet azonban az, hogy az életkori sajátosságoknak megfelelő mozgásformát megtalálják és kiválasszák.

Fontos a mozgásgazdag életvitel irányába irányba lépést tenni, hiszen az inaktív életmód hatására könnyen romolhat fizikai állapotunk. Az idő múlásával problémát okozhatnak a számunkra legegyszerűbb hétköznapi teendők is.

Mit tehetünk?

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) céljai közé tartozik, hogy megmutassa azokat a mozgásformákat melyet idősebb korban is biztonságosan űzhetnek a mozogni vágyók. Éppen ezért több, kifejezetten ezzel a célcsoporttal foglalkozó programja van, ilyen a MOZGÁSÉLMÉNY SZENIOROKNAK ONLINE PROGRAM és a SZÉPKORÚAK SPORTFESZTIVÁLJA esemény is.

Fotó: Masport
Fotó: Masport

Fő a rendszeresség

Idősebb korban fontos a rendszeresség, mely keretet ad a mindennapoknak. A mozgás napi rutinba történő bevezetését segítheti az ingyenes MOZGÁSÉLMÉNY SZENIOROKNAK ONLINE PROGRAM. Az egyszerűen kezelhető oldalon található órarendben regisztráció nélkül naponta fix időpontokban - reggel és délután - csatlakozhatnak az érdeklődők változatos foglalkozásokhoz, kezdőtől a haladó szintig. Időszakonként a programot „speciális tornanapokkal” színesítjük. Május 29-én a KIHÍVÁS NAPJA eseményhez kapcsolódóan lesznek foglalkozások, a szokásostól eltérő időpontokban is.

Egy nap, ahol kedvet kaphat…

Sokkal több olyan mozgásforma van, melyet a régebb óta fiatalok is bátran űzhetnek mintsem gondolnánk. Ezt a sokszínűséget mutatja meg a MASPORT az ingyenes SZÉPKORÚAK SPORTFESZTIVÁLJA rendezvényével június 12-én Budapesten a Bikás Parkban. A játékos „sportnap” célja, hogy a több mint 50 féle mozgásforma közül megtalálja mindenki a számára megfelelőt. Kifejezetten ennek a korosztálynak az igényeihez igazítva alakítottuk ki ezt a programunkat, a mozgásformákon túl egészségmegőrző és szűrőprogramok is várják a résztvevőket. Ez az igazán pezsgő és sokszínű rendezvény remek lehetőség arra, hogy inspirációt merítsünk, milyen mozgásformát választunk a mindennapokban.

A program támogatója a Szerencsejáték Zrt.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31 °C
Minimum: +19 °C

Általában sok napsütés várható a képződő gomolyfelhők mellett, amelyek az ország keleti, délkeleti felén tornyosulnak magasabbra. Ott vastagabb fátyolfelhőzet is lehet. A csapadéktevékenység elsősorban az ország keleti, délkeleti felére húzódik, ott több hullámban valószínűek záporok, zivatarok, sőt heves (szupercellás) zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket felhőszakadás, nagyobb méretű jég, valamint viharos, erősen viharos széllökések kísérhetnek. Az északnyugati szél a Dunántúl mellett már a középső országrészben is feltámad. Zivatarok környezetében viharos, akár erősen viharos széllökések is lehetnek. Délutánra 26 és 36 fok közé melegszik fel a levegő, északnyugaton lesz a leghűvösebb, míg délkeleten a legmelegebb. Fronthatásra napközben nem kell számítani.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra