Itt múlik leglassabban az idő

Van egy hely, ahol valóban lassabbnak érzékelik az idő múlását.

Lassabban érzékelik az idő múlását, akik edzőtermi biciklin tekernekírja a Canterbury Christ Church Egyetem kutatása alapján az IFL Science. Az időérzékelésünk tehát valóban az alapján torzulhat, hogy mit csinálunk éppen.

edzőterem, szobabicikli, edzés, kerékpár, bicikli
Ha felpattansz, mintha vánszorogna az idő. Fotó: Getty Images

Újabb ok a testedzésre

Számtalan tudós kutatja, hogyan is éljük meg az idő múlását, egy közelmúltbeli tanulmány pedig egyenesen kétségbe vonta azt az elképzelést, miszerint létezne egy univerzális belső óránk. Kimutatták ugyanis, hogy egy kép kinézetének megváltoztatása megváltoztathatja valakinek az időérzékelését, miközben azt figyeli.

Japán kutatók Einstein relativitáselméletét igazolva bizonyították, hogy az idő a magasban gyorsabban múlik, mint a földfelszín közelében. Részletek

"Amikor egy férfi egy órán át ül egy csinos lánnyal, az egy percnek tűnik. De hagyjuk, hogy egy percig üljön egy forró tűzhelyen, és az hosszabbnak tűnik, mint bármelyik óra. Ez a relativitás" – fogalmazott Albert Einstein, hogy mindenki számára érthetővé tegye a relativitáselméletét.

Most egy új tanulmány 33 emberen vizsgálta ezt a hatást, miközben egy szobabiciklin edzettek. Egy 4 kilométeres virtuális pályát vetítettek ki nekik, és arra utasították őket, hogy próbálják meg minél gyorsabban teljesíteni azt. A kísérlet előtt, alatt és után a résztvevőknek meg kellett becsülniük, hogy mikor telt el 30 másodperc. Az eredmények arra utalnak, hogy a résztvevők számára lassabban telt az idő, mint valójában.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33 °C
Minimum: +21 °C

Napos idő várható általában kevés gomolyfelhő mellett, de a középső országrészben egy összeáramlási zóna mentén erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Ezeken a tájakon előfordulhat felhőszakadással kísért zápor, zivatar, de az ország döntő részén nem valószínű csapadék. Az északi, északkeleti szelet élénk lökések kísérhetik. Zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. Késő estére 20 és 29 fok közé hűl le a levegő. Néhol heves széllőkések, zivatar, felhőszakadás lehet.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra